Meillä jää aamupuuroa aina tähteeksi, koska keitän sitä tarkoituksella enemmän kuin mitä kerralla syömme. Usein tähteeksi jäänyttä puuroa otetaan jääkaapista iltapalaksi. Jos iltapalan tarvetta ei ole ollut saatetaan puuroa lämmittää seuraavana aamuna aamupalaksi. Mutta jos minun sisäinen leipurini on virkeä, otan puuron suoraan jatkokäyttöön leipomalla siitä sämpylöitä, rieskoja tai leipää, niin kuin tällä kertaa päätin tehdä.

Kauraleipä
- 50 g hiivaa
- noin 2 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 7-8 dl vehnäjauhoja (noin 500 g)
- noin 0,5 l tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa
- 50 g voita, margariinia tai 0,5 dl öljyä

Taikinasta tuli melko löysä ja kääntelin sitä leivinlastalla kahdeksi pitkulaiseksi leiväksi. Taikinan löysyydestä johtuen nostin puolet taikinasta muotoilematta pellin päällä olleelle leivinpaperille ja kääntelin/muotoilin leivinlastaa apuna käyttäen sen pitkulaiseksi leiväksi. Samoin tein toiselle puolikkaalle – paistoin leivät samalla pellillä. Paistolämpötila oli 225 astetta ja paistoaika n. 25 min. Paistoaikaa kannattaa seurata silmämääräisesti, jotta leivät eivät paistu liian tummiksi.
Löytyykö sinulta jotain hyviä leipävinkkejä, joihin voisi käyttää tähderuokia?
Vastaa