,

Oletko aikeissa käydä Kevätmessuilla?

Mainos Kevätmessut Lähiruoka ja luomu -tapahtuma

Minä olen jo innoissani suunnittelemassa messuretkeä Kevätmessuille. Olen todella innoissani, koska minulla on tulossa tästä ensimmäinen kerta sekä Kevätmessuilla käymisestä että toisesta itselleni vielä merkityksellisemmästä asiasta eli siitä, että olen saanut vaikuttajapassin Lähiruoka- ja luomu tapahtumaan, joka on osa Kevätmessuja. Olen hyvin onnellinen tästä mahdollisuudesta.

Järjestän Instagram-tililläni pääsylippu-arvonnan, jossa julkaisuun kommenttinsa jättäneiden kesken arvon yhden lippupaketin kahdelle (2 pääsylippua). Arvonnan suoritan 13.3.25 klo 18.

Lähiruoka ja luomu Kevätmessuilla

Aion tutkia ja maistella niin paljon kuin mahdollista tapahtuman tuottajien tuotteita. Pari keskisuomalaista tuottajaa olen näytteilleasettajista jo löytänyt. Ainakin mukana ovat Jukolan Juusto Leivonmäeltä, Järki Särki Korpilahdelta, Jyväs-Hamppu Oravasaaresta. Myös Pirkanmaalaiset yritykset ovat mielenkiintoni erityiskohteita, koska asun Jämsässä ja olemme ihan Pirkanmaan rajanaapureita. Jos nyt joku lukijani huomaa tämän, niin vinkkaa ihmeessä minulle mahdollisista näytteilleasettajista. Myös muilta alueilta olevat tuottajat kiinnostavat ja varsinkin, jos on mahdollista esim. verkkokaupan kautta saada tilattua heidän tuotteitaan.

Meillä täällä Jämsässä on vireä Jämsän Seudun REKO-ruokapiiri, jonka jakelupäivä on aina josta tuotteiden nouto on aina parillisten viikkojen tiistaina. Tuotteiden tilaus ja markkinointi tapahtuu suljetussa Facebook-ryhmässä. Joinakin vuosina täällä on käynyt muutamia tuottajia vähän kauempaakin.

Jos itsevalmistettu, tavallinen ruoka on sinun ja perheesi makuun sopivaa, niin varteenotettava hankintakanava voisi olla esim. REKO-lähiruokapiirin kautta tapahtuva ostaminen. Tällöin tuottaja saa tuotteistaan suoraan maksun kuluttajalta ja välikäsittelyistä aiheutuvat kulut jäävät tuotteen hinnasta pois. Oman kokemukseni mukaan näin hankittu ruoka on tuoretta ja laadukasta. Hintaa tuotteilla on enemmän kuin kaupan kautta hankittavilla tuotteilla. Omassa ruoan valmistuksessa otan tämän huomioon ja pyrin valmistamaan kotiruokaa itse ja leipomaan itse suurimman osan ruokaleivästä. Herkkuja meille ei juuri kaupasta osteta, koska herkuttelemme hyvillä itsetehdyillä leivonnaisilla ja jälkiruoilla.

Itse tekeminen vaatii aluksi jonkin verran panostusta siihen, että suunnittelee etukäteen ruokalistaa sekä sen mitä muita lisukkeita tarvitaan/halutaan. Vihanneksista ja juureksista voi valmistaa monenlaisia lisukkeita säilömällä. Kaikki säilöntä ei suinkaan tarvitse tapahtua sadonkorjuun yhteydessä. Minä valmistan mm. etikkapunajuuri pitkin talvea aina sen mukaan kuin edelliset on syöty. Puolukkahilloa myös keitän pienissä erissä. Marinoitu sipuli on vakiona jääkaapissa – sitä teen muutaman päivän tarpeeseen. Pienen harjoittelun jälkeen ruoanvalmistusprosessi alkaa sujumaan ilman suurempia paineita ja mikä parasta – ruokaa on lähes aina puolivalmiina tai valmiina odottamassa jo seuraavaa ateriaa.

Voiko olla parempaa aamupalaleipää kuin itse leivotut uunituoreet sämpylät. Nämä, jos mitkä tekevät viikonlopun aamuista luksusta🧡

Yllä olevassa kuvassa on Ylämaan karjan luomunaudan lihaa valmistettuna haudutuspadassa nyhtölihaksi. Mukaan laitoin sipulia ja porkkanaa, vettä, suolaa ja pippuria. Ruoasta tuli aivan suussa sulavaa😋

MAINOS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen Marketta, bloggaaja ja sisällöntuottaja, joka nauttii elämän pienistä iloisista hetkistä. Olen aktiivinen somessa ja jaan siellä arkea ja sen mukanaan tuomia ajatuksia. Täällä blogissani kirjoitan asioista, jotka rikastuttavat elämääni – arjen yksinkertaisuudesta suuriin oivalluksiin.

SOMET



KATEGORIAT