Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä
Meillä oli tiimini kanssa oikein kuvauspäivä ja työnjako oli sellainen, että minä leivoin ja pojat kuvasivat. Kokeilimme miten sujuisi, jos alkaisimme tekemään tiimityönä näitä julkaisuja someen ja tänne blogin puolelle. Minä olen sisällöntuottaja ja pojat muodostaisivat teknisen tiimin eli auttaisivat kuvaamisessa, jolloin työ nopeutuisi huomattavasti. Editoinnin tekisivät myös pojat ja minä vain antaisin ohjeet mitä klippejä, missä järjestyksessä jne. Me melkein innostuimme asiasta. Varsinkin minä – aloin jo suunnittelemaan itselleni manuaalia eli ohjetta kuvauspäivän tehtävistä sekä sitä edeltävistä tehtävistä. On mielenkiintoista nähdä paperilla kaikki eri työtehtävät, jotka sisältyvät yhden videon ennakkovalmisteluihin. Tähän saakka olen tehnyt videot hyvin rennolla otteella ja on paljon asioita, joilla voin tehdä niiden visuaalista ilmettä paremmaksi ja mielenkiintoa herättäväksi.
Olen ottanut nyt ihan tosissani tämän työn, jota teen somessa ja tämän sivustoni eteen. Kaikki on lähtenyt yrittäjä-koulutuksen myötä muotoutumaan oikeaksi vakavasti otettavaksi yritystoiminnaksi. Verottajan kanssa olen laittanut myös asiat kuntoon – nyt olen rekisteröitynyt ennakkoverorekisteriin ja ilmoittautunut arvonlisäverovelvolliseksi. Nämä viimeksi mainitut asiat on oltava hoidossa silloin kun tuloja tulee myös ulkomailta. Affiliate-markkinoinnin tuloja maksetaan esim. ruotsalaisen yritysten kautta.
Kuvauspäivän ohjelmassa oli tällä kertaa raparperipiirakan leipominen
Piirakkapohjan tein vaihteeksi vähän erilaisella ohjeella, mitä tavallisesti käytän. Tämän ohjeen pohjaan löysin Meillä kotona -sivustolta
Makean piirakkapohjan perusohje:
- 4 dl vehnäjauhoja
- 150 g voita tai leivontamargariinia
- ½ dl sokeria
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- Lisää halutessasi tai tarvittaessa 1 rkl kylmää vettä (tai kermaa), ½ tl leivinjauhetta
- Nypi vehnäjauhot, kuutioiturasva, sokeri ja suola murumaiseksi seokseksi.
- Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
- Lisää tarvittaessa tilkka kylmää vettä tai kermaa ja halutessasi jauhojen joukkoon puoli teelusikallista leivinjauhetta ja/tai maustetta (esim. kardemummaa, vaniljaa tms)
- Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 1 – 2 tunniksi tai yön yli.
- Kauli taikina jauhojen avulla ohuemmaksi (2 – 3 mm) ja nosta kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisijaltaan 26 cm). Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Nosta piirakkavuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Tarvittaessa esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Esipaistaminen kannattaa ainakin silloin, jos täyte on kovin valuvaa.
- Lisää haluamasi täytteet ja paista makea piirakka kypsäksi, n. 30 min.
Vinkki: Makeaan piirakkaan sopivat hyvin mausteeksi yleisimmät leivontamausteet. Saat vaihtelua ja lisämakua piirakkaan lisäämällä pohjataikinaan kardemummaa, kanelia tai inkivääriä. Oma lempimausteeni on vanilja. Mausteita lisätessä on muistettava valita mausteet piirakan muuhun makumaailmaan sopiviksi.
Kitchen One:lta löydät mm. * tällaisia irtopohjavuokia, jotka ovat käteviä piirakoiden paistamisessa.
Vastaa