Päivä alkaa mukavasti aamupalaa valmistamalla. Omaan aamiaiseeni kuuluu yleensä puuro keitettynä tai tuorepuurona. Kesän helteiden aikaan tuorepuuro maistui paremmin, mutta heti ilmojen vähän viilenyttyä taas keitetty puuro on hyvää. Oman puuroni keitän useimmiten kaurahiutaleista, joiden joukkoon lisään chiasiemeniä ja auringonkukansiemeniä. Puuroni kanssa syön raejuustoa ja usein myös marjoja. Kahvini juon yleensä barista kauramaidon kanssa – barista soijamaitoa käytän välillä vaihtoehtona

Kaali on ollut nyt edullista ja ihan parhaimmillaan makunsa ja rakenteenkin puolesta. Syön paljon kaalia ympärivuoden ja se kuuluukin ostoslistani vakiotuotteisiin. Usein käytän kaalia tuoresalaattina, mutta nyt olen myös kesän aikana tehnyt kaalilaatikkoa ja olen myös valmistanut sitä lisukkeeksi ihan vain pannulla hauduttamalla.

Kaalilaatikkoni tein ihan yksinkertaisesti ja näppituntumalla. Määriä en mittaillut sen tarkemmin. Suikaloin kaalin ja sipulin – kuullotin ne pannulla sen verran, että vähän pehmenivät. Jauhelihan tilalla käytin tummaa soijarouhetta, jonka lisäsin pannulla kuumenneeseen öljyyn. Tuossa vaiheessa muuten on syytä olla jonkin verran tarkkana, että rouhe ei pääse kärvähtämään (siitä tulee kitkerää, jos yhtään kärähtää) – kannattaa pienentää lämpöä liedellä. Lisään mausteet tässä vaiheessa kun soijarouhe alkaa imeä öljyä itseensä. Maku imeytyy rasvan avulla paremmin ja sopii myös lihansyöjien suuhun usein vaikeuksitta.
Kuvan kaalilaatikon soijarouheen maustoin ihan tavallisella jauhelihamausteella. Laatikkoon lisäsin myös täysjyväriisiä keitettynä, sekä kasvislientä nesteeksi. Näiden lisäksi käytin pari kananmunaa sitomaan nestettä.

Valmistin kaalilaatikkoa reilun annoksen ja sain siitä pakastimeen pariksi eri kerraksi ruokaa itselleni.

Minulla oli jäänyt kaurapuuroa tähteeksi ja päätin tehdä siitä peltileipää. Tätä kai voisi kutsua vaikka siemennäkkäriksi. Tein oman leipäni mukaillen täältä löytämääni https://thequeenofdelicious.com/ reseptiä. Minulla siis oli valmista kaurapuuroa, jonka käytin ja lisäsin ehkä noin desin verran kaurahiutaleita ja vähän vettä, jotta sain sopivan tuntuisen seoksen.

Nyt on taas myös omenahillojen valmistusaika ja niin minäkin kaivoin haudutuspatani esille ja haudutin padallisen omenahilloa – tein myös uunissa omenahilloa. Sain tehtyä saman aikaisesti hillot valmistumaan. Uunissa hillo valmistui melko nopeasti ja padassa aikaa meni useampi tunti, mutta kaiken kaikkiaan sain hillon valmistus hommat suht` nopeasti tehtyä. Minusta on kiva saada homma pois päiväjärjestyksestä kaikkine oheistoimintoineen. Siinähän on omenoiden pesu, pilkkominen, biojätteiden vienti, hillon pakasterasioihin laittaminen ja lopuksi vielä kaikkien hommassa käytettyjen astioiden pesu. Hillo on kuitenkin niin hyvää, että se kyllä kannattaa tehdä. Tarkemman ohjeen uuniomenahillon valmistuksesta löydät täältä.
Kiitos käynnistä blogissani – huomasithan, että löydät minut myös somesta ja YouTubesta
Vastaa