Lehtikaalista voi tehdä myös pastakastikkeen

Olen somen puolella tehnyt kaupallisen yhteistyön Satokausikalenteri kanssa ja siinä yhteydessä olen valmistanut muutamia ruokia ja sain myös itselleni Sato-lehden, jossa on useita reseptejä, jotka inspiroivat kasvisten käytön lisäämiseen.

Lehtikaali on omassa ruokavaliossani jäänyt ihan liian pieneen rooliin. Sen ravintoarvot ovat kuitenkin merkittävät ja siksi aion lisätä lehtikaalin käyttöäni monipuolisesti ruokavaliossani. Joitakin vuosia sitten onnistuin erittäin hyvin lehtikaalin kasvatuksessa, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Kuvaa katsoessani pitää oikein miettiä, että onhan tuosta tainnut vierähtää tosiaan useampi vuosi – ehkä neljä – viisi vuotta. Tuon kuvan jälkeen on ollut huonot vuodet viljellä lehtikaalia noissa kasvatuslaatikoissa pihassamme, koska tuon kesän jälkeen saimme tontille etanat. Ne melkein ovat lannistaneet oman viljely intoni. Viime kesänä päätin jättää nuo kasvatuslaatikot ihan sivuun. Niissä kasvoi vain valkosipulia, joka ei onnistunut tuottamaan kuin muutaman kynnen. Lisäksi siirsin toisaalla olleet maa-artisokan mukulat yhteen kasvatuslaatikkoon.

Tässä kuvassa näkyy kahta eri lajiketta olevia lehtikaaleja. Tuona kesänä myös avomaankurkut tuottivat ihan yllätyssadon. Samoin kesäkurpitsat menestyivät erinomaisesti.

Lehtikaali on helppo ja maukas vihannes monenlaiseen ruuanlaittoon

Lehtikaaliin ihastuin nyt sitten uudelleen käytettyäni sitä Sato-lehden ohjeen mukaisesti pastan kastikkeena. Tuo ihana valkosipulinen ja maukas kastike muistutti minua heti siitä miten mahtavaa ”pestoa” opin valmistamaan lehtikaalista ja auringonkukan siemenistä tuona kesänä, jolloin sain ennätys sadon lehtikaaleistani. Pestoa muistuttavan tahnan valmistin tuolloin mukaillen ihan pesto-ohjetta, jonka löysin jostain netin syövereistä. Se mitä muutin ohjeeseen oli auringonkukan siementen käyttö pinjansiementen tilalla. Auringonkukan siemenet ovat aika paljon edullisempia ja niitä meillä on aina kaapissa.

Söin nyt tätä Sato-lehden ohjeella tekemääni lehtikaalipastaa
punajuuri-falafelien toimiessa proteiinin lähteenä ateriassani.

Voin sanoa, että oli kyllä hyvää – muruakaan ei jäänyt syömättä😋

MAINOS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen Marketta, bloggaaja ja sisällöntuottaja, joka nauttii elämän pienistä iloisista hetkistä. Olen aktiivinen somessa ja jaan siellä arkea ja sen mukanaan tuomia ajatuksia. Täällä blogissani kirjoitan asioista, jotka rikastuttavat elämääni – arjen yksinkertaisuudesta suuriin oivalluksiin.

MAINOS

SOMET



KATEGORIAT