Bongasin Meillä kotona -sivustolta ohjeen Kaaliröstipelti-ruokaan ja päätin kokeilla sitä tällä kertaa valmistaen vegaanitoteutuksella. Vegaanisesti toteutin tällä kertaa siksi, että olen jälleen kerran mukana Vegaani-haasteessa – tälläkin kerralla olen rennolla otteella mukana ja etsin uusia kasvispainotteista ruokavaliota lisääviä reseptejä ja ruokaideoita. Käytän edelleen myös eläinkunnan tuotteita, mutta pyrin lisäämään kasvisten määrää ja kasvisproteiineja ruokavaliooni.
Kaaliröstipelti
I aineet
- 700 g kyssäkaalia
- 100 g lehtikaalia
- 1 punasipuli
- ½ jalopeno/chili (meidän lähikaupassa on tarjolla vain chilejä)
- korianteriruukku – tästä hienonsin reilun puolet raasteen joukkoon ja toisen puolen lisäsin valmiin ruuan päälle
II aineet
- cheddarjuusto 200 g => korvasin soijakerma 2,5 dl + ravintohiivahiutaleita 1 dl
- 1 dl kikhernejauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 1tl kurkumaa
- mustapippuria rouhittuna
- 2 rkl limen mehua
III aineet
- vuohenjuustomousse => korvasin kaurafraiche (löytyy Pirkka- ja Oatly iMat – merkeillä ainakin) ravintohiivahiutaleet
Valmistus
- Sekoita I ja II aineet ja levitä pellille leivinpaperin päälle
- Sekoita mousse eli III aineet. Sekoitin kaurafraichen ja ravintohiivahiutaleita n. 1 dl hyvin sekaisin ja lisäsin ruuan päälle pikku kökköinä.
- Paista röstipelti 200-asteessa n. 15-20 min – paistoaika riippuu uunistasi. Oma uunini on parhaat päivänsä nähnyt ja paistoaika olla 25 min.
Lehtikaalin paksun keskiruodin leikkasin pois – minusta sakset ovat
kätevät tällaisessa askartelussa.
Kyssäkaalin palastelin sopivan kokoisiksi paloiksi, jotka on helppo
syöttää monitoimikoneeseen.
Raastoin sipulit ja chilit kyssäkaalin joukkoon.
Tässä ruoka odottamassa vielä mousse nokareita päälleen ja sitten
uuniin paistumaan.
Vastaa