Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä
Ahvenanmaan pannukakku on jo ihan yksistään syy keittää manna- tai riisipuuroa. Minä en ole kovin montaa kertaa eläissäni tehnyt tätä pannukakkua, mutta nyt taas tehtyäni voin vain ihmetellä miksi on jäänyt tekemättä. Kyllä vei ihan kielen mennessään tämä pannari. Onko sinulle tuttu, oletko tehnyt usein Ahvenanmaan pannukakkua?
Tein oman pannarini mannapuuroon, mutta yhtä hyvin voit tehdä sen riisipuuroon. Ja todellakin – kannattaa tehdä se puuro vaikka ihan tätä varten👍🏿.
Ohje:
- 4 dl mannapuuroa
- kananmunaa
- 0,75 dl sokeria
- 6 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
Tee ensin pannaritaikina turpoamaan ja jäähdytä puuro ellei se ole jo jäähtynyt. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia ja sekoita sitten se taikinan joukkoon tasaiseksi. Kaada taikina voidellulle uunipellille (reunalliselle) ja paista 200 asteisessa uunissa n. 40 min. kunnes pannarisi on kypsä.
Tämän herkun kruunaa mansikkahillo tai pakastetut mansikat ja jos oikein haluaa herkutella, niin voi vielä lisätä tähän kermavaahtoa😋
Vastaa