Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä
Viime perjantai-iltana söimme tortilloja. Tein tällä kerralla bataateista ja kidney-pavuista täytteen. Lisäksi oli kananfileesuikaleita miesten annoksiin. Itselle tuo kasvis-versio tuntui oikein hyvältä. Bataatti on tosi monipuolinen kasvis. Se taipuu monenlaiseen ruokaan ja jopa leivontaan. Tällä kertaa valmistin bataatin uunissa paahtamalla. Idean ruokaani sain Miiala.fi -sivustolta
Oman versioni – tein ison uunipannullisen täytettä, jota söimme ruuan lisukkeena myös lauantaina – tein näin:
- Kuorin ja kuutioin 2 bataattia. Pyöritin bataattikuutioita rypsiöljy-grillimauste seoksessa ja paahdoin 200° uunissa sen verran, että alkoivat hiukan pehmeitä (n.15 min)
- Otin pellin uunista ja lisäsin päälle 2 prk kidneypapuja (nämä olin tilannut aiemmin * Matsmartista)
- Papujen päälle kaadoin 2 prk * tomaattimurskaa. Tomaattimurskaa en maustanut tällä kertaa erikseen, koska olin käyttänyt reilusti mausteita bataatteihin. Seuraavalla kerralla panostan tuon tomaattimurskan maustamiseen. Lisään siihen valkosipulijauhetta, chiliä ja sokeria – näin tomaatista tulee täyteläisemmän makuinen omaan suuhuni. Jos sinä et pidä voimakkaasti maustetusta ruoasta, kannattaa nämä jättää pois. Pieni ripaus sokeria toki aina pyöristää hyvällä tavalla tomaatin hapokkuutta.
- Tämän jälkeen laitoin pellin uudelleen uuniin ja annoin olla 10-15 min, jotta kaikki aineet kunnolla kuumentuivat.
- Ruskistin kanafileesuikaleita lisäksi pannulla. Näitä miehet ottivat omiin tortilloihinsa täytteeksi. Muita lisukkeita olivat paloitellut mini luumutomaatit ja punasipulikuutiot.
Tällä kertaa meillä ei ollut muita kastikkeita tms. lisukkeena. Tähän sopisi hyvin kastikkeeksi vaikka turkkilaisesta jugurtista valmistettu kastike. Hyvä ohje jugurttikastikkeeseen löytyy esim. Mukana Maku -blogista
Vastaa