Torstain keitto – kasvissosekeitto

Julkaisussa on mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä

Usein torstai on se päivä, jolloin tekee mieli syödä keittoruokaa. Tänään söimme keittoja – minä tein itselleni kasvissosekeittoa ja miesväelle lämmitin purkkihernekeittoa päivälliseksi. Kasvisosekeitto on siitä kiva, että se on melkein aina vähän erilainen. Laitan siihen niitä kasviksia, mitä kulloinkin kotoa löytyy. Pohja yleensä aina muodostuu ihan kotimaisista juureksista ja sipuleista. Nämä molemmat keitot olivat oikein todellista budjettiruokaa. Hernekeittopurkit olin ostanut Tokmannin tarjouksesta ja kasviskeiton ainekset löytyivät myös kotivarasta, jota olin hankkinut Matsmart-tilauksieni yhteydessä.

Kasvissosekeittoon lisään yleensä jotain kasvisproteiinia tuomaan kylläisyyden tunnetta pidemmäksi ajaksi. Minulla on aina jonkinlainen kotivara kotona ja siihen kuuluvat mm. papu- ja linssitölkit sekä kuivatut pavut ja linssit. Kuivatut linssit ja pavut tulevat kaiketi edullisimmaksi käyttää varsinkin, jos on mahdollista ostaa ne etnisistä kaupoista. Itse ostan sekä kuivattuja että tölkissä olevia papuja ja linssejä käyttööni. Tällä kertaa päädyin helppoon valintaan ja käytin tölkkilinssejä keitossa.

Keiton valmistin näin – huomioi, että en mittaillut määriä vaan käytin näppituntumaa. Tässä ohjeessa olen arvioinut noin määriä eli sovella omien varastojesi ja tarpeidesi mukaisesti tätä ohjettani:

  • porkkanoita kilo
  • punaisia linssejä 1 tölkki
  • tomaattimurskaa 1 prk
  • vettä + porkkanoiden keitinlientä yht. n. 1,5 l
  • kasvisfondia pari teelusikallista + pullon huuhteluvesi
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 valkosipulin kynttä
  1. Keitin ensin porkkanat kypsiksi, porkkanoiden mukana olivat myös valkosipulin kynnet.
  2. Kaadoin valutetut linssit kypsien keitinliemessään olleiden porkkanoiden joukkoon.
  3. Lisäsin joukkoon tomaattimurskaa purkillisen.
  4. Maustin keiton kasvisfondilla, jota oli pullon pohjalla pari teelusikallista. Laitoin pulloon pienen määrän vettä jolla hölskyttelin pullosta kaikki fondit ja kaadoin keiton joukkoon.
  5. Lisäsin vielä yhden kasvisliemikuution keittoon.

Kiehautin kaikki aineet vielä lopuksi. Tämän jälkeen soseutin keiton sauvasekoittimella ja kaadoin jäähtymään säilytysastiaan ennen jääkaappiin siirtoa.

Keiton kanssa söin reissumiesleipää, jonka väliin laitoin murustettua fetajuustoa. Ruokajuomana tykkään keittoruokien kanssa juoda piimää. Jälkiruoaksi söin ison omenan ja manteleita. Ruoka oli oikein hyvää 🥰

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMET



KATEGORIAT