Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä
Näin loppukuusta ruokabudjetti alkaa olla melko lailla käytetty ja luovuus on laitettava peliin. Mitään hätää meillä ei ole, mutta itsensä haastaminen on mielenkiintoista ja innostavaa. Tälle viikolle en ole tehnyt ruokatilausta noutopisteeseen, koska ilmaisia keräilyaikoja ei ollut tarjolla. Muutenkin ruokaa ja tarvikkeita on ollut niin reilusti, että vielä tämän päivänkin ruuan tein osittain edellisen tilauksen tuotteista. Lounaaksi söimme eilistä kalakeittoa. Otin aamupäivällä varalta pakastimesta hernekeiton sulamaan ja se jäi nyt huomiseksi lounasruuaksi.
Jääkaapissa olleista perunoista, purjosta ja porkkanoista tein tonnikalan ja fetan kanssa laatikkoruuan, jota voimme syödä huomenna tai lauantaina. Tämän päivän päivällinen valmistui tänään ostamastani punalaputetusta lenkkimakkarasta, porkkanoista ja lopusta silputusta purjosta (porkkanoita ja purjoa jäi yli laatikkoruuasta). Kastikkeen kanssa oli keitetyt perunat. Lisäksi oli pöydässä tänä päivänä paistettua vaaleaa juurileipää ja se kuulkaas olikin tosi hyvää👌
Laatikkoruoan valmistin kotoa löytyneistä tarvikkeista suurin piirtein näin – eli varsinaista reseptiä tähän ei minulla ole ollut vaan olen soveltanut ruokatarvikkeiden pohjalta tällaisen laatikkoruoan. Laatikkoruokaohjeita voit etsiä vaikka googlesta hakusanalla perunaviipalelaatikko. Tässä on yhteen ohjeeseen suora linkki.
Tuo juureksien ja muiden kasvisten lisääminen vaikka tuollaisiin kastikkeisiin on hyvä tapa saada lisättyä kasviksia päivittäiseen ruokavalioon. Purjo ja porkkana sopivat oikein hyvin makkarakastiketta höystämään. Perusohjeen ruskeaan kastikkeeseen löydät esim. täältä. Kastiketta ja perunoita jäi vähän tähteeksi. Kuorin perunat pieneen rasiaan ja lisäsin kastikkeen päälle – siitä tuli huomiseksi yhdelle kokonainen ateria. Salaattiraastetta lisäksi, niin se on siinä. Kastikkeen tein ihan perinteisen ruskean kastikkeen tyyliin. Rasvana käytin Keijua ja vähän rypsiöljyä. Kasvikset lisäsin ensin kuumaan rasvaan pannulle ja kuullotin hetken niitä siltään, sitten lisäsin joukkoon hiukan vehnäjauhoja ja pyörittelin kasvis-jauhoseosta pannulla. Lisäsin seuraavaksi veden ja sekoitin kunnes jauhot olivat sekoittuneet tasaisesti nesteeseen. Joukkoon lisäsin mausteeksi ruokalusikallisen tomaattipyreetä ja sinappia sekä soijakastiketta. Annoin kastikkeen kiehahtaa kasviksineen hetken ja lisäsin vielä kuutioidun makkaran joukkoon.
Maistui oikein hyvältä ja aidolta makkarakastikkeelta ja porkkanat sopivat erittäin hyvin tuohon makumaailmaan. Välillä nuo perinteiset kastikkeet tai ainakin melkein perinteisesti valmistetut maistuvat hyvältä. Edullista kotiruokaa ja helppoa valmistaa👍 Ensi viikkokin taitaa mennä vielä ilman ruokatilauksen tekemistä. Välillä onkin ihan hyvä käydä itse kaupoissa katselemassa tuotteita ja löytää samalla jotain uutta kokeiltavaksi. Lidlissä on minusta ihan piristävää käydä silloin tällöin ja valita vähän erilaisia tuotteita, mitä vaki kaupasta tulee otettua ostoskoriin. Hevi tuotteet siellä on poikkeuksetta parempi laatuisia kuin muissa kaupoissa paikkakunnallamme. Toisaalta valikoima hevissä on jonkin verran suppeampi.
Vastaa