Mistä löytää oikea hinta myytäville kirppistavaroilleen?

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä

Osa 1 – hinnoittelun apuna voi käyttää netistä löytyviä vinkkejä ja kirppareita vähän kiertämällä

Otsikon kysymyksellä yritin etsiä vastausta googlaamalla, mutta eihän tähän kysymykseen suoraa vastausta niin vain ole otettavissa. Erehdyksen ja yrityksen kautta löytynee paras vastaus. Oman hinnoitteluni osviittana mm. tällaisia ohjeita “10-30% tuotteen alkuperäisestä hinnasta, kunnosta riippuen“. Tätä ohjetta mietin ja totesin, että on liian iso hinta vaatteesta, jos se ei ole selkeästi laadukkaampaa vintagea. Lopulta päädyin alle 10 €:n hintoihin vanhojen hyvä kuntoistenkin vaatteiden kohdalla, koska tarkoitukseni oli saada ne pois käsistäni. Tällä hetkellä näyttää siltä, että asettamani hinnat ovat ainakin laittaneet tavaraa liikkeelle.

Vanhat koodin esineet ja astiat olen hinnoitellut ajatuksella, mitä itse voisin ko. esineestä maksaa. Muutama euro on useimmiten varmempi tapa saada tavarat liikkeelle kuin hinnoitella ne esim. osto- ja myyntiliikkeiden hinnoilla. Muutamia astioita katsoin Google lensin kautta ja hinnat olivat melko korkeita. Ajattelin asiaa niin, että tuollainen liike tekee usein melkoisesti työtä noiden tavaroiden hankinnan eteen ja niiden toiminta pitää olla kannattavaa. Tätä näkökulmaa vasten ymmärrän sen määrittyvän ihan eri tasolle kuin mikä tavaran hinta on alkuperäisellä omistajalla tarpeettoman tavaran kierrättämiseksi.

Olen käynyt nyt joka toinen päivä katsomassa pöytääni ja vienyt aina vähän täydennystä myyntiin. Kaksi viikkoa on mennyt tosi nopeasti ja tuntuisi itselle liian lyhyeltä ajalta vaikka vain viikon pätkäksi vuokrata pöytää. Tähän tietenkin on syynä meidän suuri kierrätykseen joutavaa koti irtaimistoa. Kodissamme on paljon jo edelliseltä sukupolvelta jäänneitä astioita ja muuta pikku tavaraa. Itselläkin on jonkin verran kertynyt yli 40 vuoden aikana sellaista, josta olisi syytä jo luopua. Omia tavaroitamme olemme vuosien saatossa muutaman kerran melko radikaalistikin kierrättäneet. Niin kuin jokainen tietää, niin kummallisesti sitä alkaa keräytyä aina uudelleen nurkkiin. Kaapit täyttyvät salaperäisellä tavalla käyttämättömistä esineistä, tekstiileistä, kirjoista, lehdistä yms.

Joskus olen jotain pientä myynyt myös Facebook-kirpparilla. Olen sen kokenut kuitenkin aika työlääksi, koska siinä tulee aina kaikenlaisia sopimisia noutoaikojen ja -paikkojen suhteen. On myös mittauspyyntöjä ja alustavaa varausta ja sitten perumista ja kaikenlaista sellaista mielestäni turhaa vekslaamista, josta en pidä. Tämä myyntipaikka systeemi toimii minulle hyvin.

Itselläni on nyt tavaroista luopumisen moodi päällä ja pyrkimys yksinkertaisempaan eli järjestelmällisempään elämisen tapaan. Huomaan tämän vaikuttavan niin, että oma mielenkiintoni ei kohdistu kirpparilta ostamiseen lainkaan. Moni varoittelee siitä, että samalla kun myy omia tavaroitaan pois, niin tulee halu ostaa itselle uusia tavaroita kirpparilta. Minulle tämä ei toimi tuolla tavalla.

Olisi mielenkiintoista kuulla teidän toisten kirppari-ihmisten kokemuksia myynnistä ja myös ostamisesta kirppareilta. Käytätkö esim. verkkokauppa kirppareita ostopaikkoinasi? Kierrätkö maantieteellisesti isolla alueella kirppareita?

 

Osa 2 – Olen löytänyt oman tapani hinnoitella, joka toimii minulle

Tänään kävin taas katsomassa kirppispöytääni ja samalla varasin lisä aikaa kahdeksi viikoksi. Otin myös välitilityksen ja voi miten iloiseksi tulinkaan🥰 Minun omasta mielestäni hyvin vaatimattomat myytävät olivat tuottaneen pöytävuokran ja myyntiprovision jälkeen 124,40 €!

Minä saan valmistettua meille neljälle aikuiselle tuolla summalla viikon ruoat tai vähän enemmänkin.  Sanoinkin kirpputoriyrittäjälle siinä tilitystä vastaanottaessani, että “ajatella, jos olisin heittänyt tämän kaiken roskiin”.

Nyt aloitan uusien tavaraerien hinnoittelun ja samalla myös kerään lisää tavaraa ympäri taloa. Joidenkin tavaroiden kohdalla on ihan itsestään selvää laittaa ne kiertoon.  Sellaisiakin tavaroita löytyy, joita ei käytetä, mutta niiden kohdalla pitää pysähtyä miettimään. Mietin, että miksi olisi vaikea luopua ja jos ei vastaus selviä, niin siirrän tavaran vielä sivuun laittamatta sitä kirppiskuormaani. Hinnoittelussa mietin tavaran alkuperäistä hintaa tai hyvin vanhan ja paljon käytetyn tavaran kohdalla usein päädyn yhdestä eurosta muutamaan euroon, koska muutenhan tavara jäisi lojumaan johonkin kaapin kätköihin ja ennen pitkää päätyisi roskiin.  Näin mukavissa merkeissä alkoi helmikuu – tästä on hyvä jatkaa kevättä kohti💗


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMET



KATEGORIAT