Miten säästän ruokakuluissa

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä

Yleensä neuvotaan hyödyntämään tarjoukset tai onko se vain kaupan puolelta kun näin kehotetaan tekemään. Tarjouksethan ovat yleisesti niitä, joilla asiakkaat vedetään sisään liikkeeseen. Itse en kovin paljoa seuraa tarjouksia. Kahvitarjoukset kyllä aina katson ja ne pyrin myös hakemaan. Katson myös tarjoukset silloin, kun olen menossa johonkin tiettyyn kauppaan esim. Lidlin tarjoukset seuraan aika tarkasti.

Oma tapani seurata ruokabudjetin kuosissa pysymistä on suunnittelu – mitä tarkemmin ruokalista on suunniteltu, sen parempi lopputulos. Hintojen nousu on ollut huomattavaa ja kyllä se on pistänyt miettimään monelta kantilta asioita. Olen aiemmin ostanut paljon ruokatarvikkeita suoraan Reko-torilta. Tuotteiden hinnat eivät koskaan ole olleet siellä yhtä edullisia kuin marketeissa. Johtuu siitä, että Reko-torien tuotteet ovat pääasiassa luomutuotteita. Laatu on sitten toinen asia ja siinä kyllä Reko-torin tuotteet pesevät markettien tuotteet mennen tullen. Tuottajat tuovat tuotteet myyntipaikoilleen suoraan ilman mitään välikäsiä ja sen huomaa laadussa. Toki luomuviljellyt tuotteet muutenkin ovat laadukkaita. Mielestäni yksi parhaita esimerkkejä ovat perunat. Luomuperuna ei ole vetinen vaan ihan kunnon peruna.

Vertailin juuri tämän hetken hintatasoa Reko-torin hintoihin ja nyt se kyllä menee niin paljon yli market hintojen, että pakko on pitäytyä halvimmissa market tuotteissa. Vaikka tiedän ja ymmärrän mm. sen miten tärkeä olisi ostaa suomalaisten tuottajien tuotteita ja myös välttää kauppaketjujen omia tuotemerkkejä, joudun tekemään päinvastaisen valinnan. Kanamunat ovat meillä sellainen tuote, jonka saamme kotiin toimitettuna viikottain ja niitä emme osta kaupasta.

Nyt ei auta kuitenkaan muu kuin hyväksyä vallitseva tilanne ja jatkaa nykyiseen malliin. Niinpä minä käyn katsomassa ensimmäiseksi, onko meidän marketissa vapaata, ilmaista noutoaikaa tarjolla tälle viikolle. Huominen ruoka on valmiiksi suunniteltuna, mutta siitä eteenpäin on vielä kaikki avoinna. Kalaruokaa pitää ainakin laittaa ja joku kasvisruokapäivä on tarkoitus myös pitää – eiköhän tuosta jotain ala syntymään😊

Mitä sinulla on tällä viikolla ruokalistallasi?


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMET



KATEGORIAT