Raivaaminen ja järjestely vinttikomerossa

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä

Tällainen rintamamiestalo mallinen koti on mahdottoman hyvä paikka asua hamsterille, joka ei meinaa millään saada tavaran himoaan aisoihin. Vinttikomeroissa kun on tilaa reilusti. Sillä ei ole niin väliä tarvitseeko siellä säilytettäviä tavaroita, mutta tärkeä asia on itse tavaran olemassaolo.  Näin minä kai olen ajatellut, koska kaaos on melko katastrofaalinen. Jos nyt yhtäkkiä tulisi tilanne, että joutuisimme muuttamaan vaikka kaksioon – miten ihmeessä selviäisimme tämän kaiken roinan keskeltä mihinkään. Näillä mietteillä olen jo vaeltanut mieleni avaruudessa useita kuukausia. Vihdoinkin asia oli valmistunut toteutettavaksi ja raivaaminen on aloitettu.

Ensimmäinen kohde oli suurin vinttikomeromme. Sieltä löytyi tavaraa ja vaatteitakin, mm. edesmenneen anoppini turkki. Yhtään en osaa sanoa, miksi sitä on täällä kahdeksan vuotta hänen kuolemansa jälkeen säilytetty.  Toki minä kuvittelen jollain tasolla edelleen, että vastahan me tänne muutimme Espoosta. Sitten herään kuin unesta, että hyvänen aika – siitähän on jo kohta kahdeksan vuotta. Totuus avautuu silmieni eteen katsoessani kahta yllä olevaa kuvaa, joissa näkyy komerosta ulos kannettuna siellä olleet tavarat. Osa on täällä jo ennen meidän muuttoamme olleita, mutta suurimmaksi osaksi alkuperältään meidän.

Mietin nyt, että mitä minun mielessäni oikein on tapahtunut sen jälkeen, kun olimme selvittäneet talon asuttavaan kuntoon tänne muutettuamme. Minulla oli isot suunnitelmat siitä, miten hienossa järjestyksessä täällä kaikki olisi siitä alkaen. Kahta vuotta pidempään ei tainnut kulua, kun olimme saaneet jo melko hyvin sekoitettua järjestystämme. Se käy meiltä ihan käden käänteessä. Toivon hartaasti, että nyt olisi kääntynyt uusi ja puhtaampi sivu tässäkin asiassa.

Onhan tuo nyt ihan eri komero, kun mahdumme jopa liikkumaan siellä ja nyt näkee mitä tavaroita on missäkin laatikossa tai hyllyssä. Tuossa oikeanpuoleisen kuvan tilassa on vinossa katon lappeessa vaatetanko, jota ei enää käytetä vaatetankona. Vaatetangossa olevat vaatteet peittivät kaiken taakseen ja alleen ja teki tilasta erityisen ahtaan. Vaatteet, joita tuossa säilytettiin lähtivät tekstiilijätekeräykseen ja osan vien UFFin keräypisteeseen. Näin sitä saa isotkin tilat helposti täytettyä, kun säästää kaikki kymmenienkin vuosien vanhat puvut ja päällystakit pahan päivän varalle.

Tässä porrastasanteella on puutavaraa, joka oli myös tuolla komerossa. Nämä ovat purettujen huonekalujen osia. Siinä taitaa olla jonkun sälepohja sängyn laudat ja olisiko osa jostain kirjahyllystä. Meille on kellarikerroksessa monta säilytyshyllyä, jotka poika on sinne rakentanut tällaisesta vastaavasta puutavarasta. Hyllyjen paikat alkavat olla täynnä ja nämä puut osittain ainakin palvelevat vielä saunapuinamme pätkittyinä. Kyllä niillä yhdet löylyt ellei useammatkin vielä saa otettua.

 


2 vastausta artikkeliin “Raivaaminen ja järjestely vinttikomerossa”

 1. Julia avatar
  Julia

  Wau, ihailemme oppilaiden kanssa kuinka hienosti järejestit tavaroita

  1. Markesalo avatar
   Markesalo

   Voi hyvänen aika 🤩 Minulla oli kyllä itseäni parempi apulainen tässä tai oikeastaan hän oli työnjohtaja ja minä apulainen. Nuorin poikamme oli tässä hommassa mestarina. Minä kävin läpi tavarat – mitä poistetaan ja mitä järjestetään komeroon takaisin😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMETKATEGORIAT