Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä
Viikonloppu alkoi jo heti perjantai-aamuna lupaavasti. Minä aloitin aamuni leivän paistamisella. Tein edellisenä iltana leivät paistovalmiiksi jääkaappiin kylmälepoon. Uskaltauduin kokeilemaan, joko hapanjuureni on riittävän voimakas kohottamaan taikinan leiväksi asti. Olen itse tyytyväinen tulokseen, kuvassa näkyy hyvin tämän hetkinen tilanne. Leivässä on mukavasti syntynyt hiilidioksidikuplia. Leivän muotoilut ovat minulla vielä lapsenkengissä. Pitää käydä ostoksilla ostamassa kunnon leivinlasta ja jos löydän marketeista viiltelyyn sopivan veitsen, niin sellainenkin olisi ostoslistallani. Perjantai-illan kohokohta oli Vain elämää -jakson katselu. Minä valloitan olohuoneen telkkarin silloin ja isäntä saa hipsiä yläkertaan katsomaan omaa telkkariaan ja jotain saksalaista poliisisarjaa.😄
Lauantaina meillä oli ohjelmassa lapsenlapsen syntymäpäiväjuhlat. Lähdimme heti aamupalan jälkeen aamupäivällä. Matkaa meille kertyy noista käynneistä sellainen 360 – 400 km edes-takaisin. Matkan pituus riippuu valitusta ajoreitistä. Sulan maan aikaan ajamme yleensä Padasjoelta Hämeenlinnaan ja siitä sitten perille kohteeseen. Näin talvikeleillä ja pimeään aikaan helpompi reitti ajaa on Tampereen kautta. Tampereen reitti on pidempi tuon n. 40 km, mutta siellä on paremmat tiet ajella.
Tulimme lauantai-iltana kuuden maissa kotiin ja siinä sitten lämmitettiin vielä sauna ja minä katsoin tietenkin Elämäni biisin telkkarista. Hyvin nukutun yön jälkeen, sunnuntaina hitaasti nautitun aamupalan kanssa, katselin aamun Huomenta Suomi -lähetystä. Päivä olikin jo venähtänyt puolille päivin – niinpä siinä alkoi kohta päivällisen valmistelu. Minulla oli illaksi ohjelmaa. Ensiksi ole tärkeä tapahtuma Zoomissa ja sen jälkeen sunnuntai-illan tähtihetket Tanssii tähtien kanssa -ohjelman parissa.
Mahtaakohan täällä olla monta muuta, jotka katsovat näitä viikonlopun TV-ohjelmia? Minua ja melkein surettaa, että mitä sitten katsotaan, kun nämä loppuvat tässä loppuvuoden aikana?
Sunnuntaina laitoin helpon päivällisruuan kananjauhelihasta ja pekonisiivuista. Teen silloin tällöin murekkeen noista kahdesta – pekoni antaa mielestämme erinomaisen maun murekkeelle. Lisukkeena aterialla olivat keitetyt porkkanat ja riisi.
Vastaa