,

Mitä kaapista löytyy -puolukkatorttu

Julkaisu sisältää  mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä

Meillä tämä marraskuu on ollut taloudellisesti melko tiukka ja olen käyttänyt luovuuttani melkoisesti ruokahuollon järjestämisessä . Yllättävästi sitä ruokaa vain saa valmistettua vaikka ensin luulee, että ei kotoa enää löydy oikein mitään mistä koota ateriat. Maanantaina luulin jo, että nyt on pakko mennä kauppaan. Keräsin kaapeista ruokatarvikkeita ja kuinkas ollakaan ei ollut tarvetta kaupassa käynnille. Tiistai-iltana menin pitkästä aikaa ilta-aleen ja löysin mm. kanan koipireisiä kaksi rasiaa, joista tuli ruokaa kahdeksi päiväksi. Löysin myös lohta laputettuna ja herkuttelin pojan kanssa kaksi kertaa. Lohesta tuli tosi hyvää Air Fryerissa kypsennettynä. Nyt ollaan jo lauantaissa ja pienillä täydennyksillä päästään viikonlopun yli. *Matsmartin tilauskin on tulossa ehkä jo tänään, joten ensi viikko pärjätään sen turvin ja vain maitoa joudutaan hakemaan kaupasta. Perjantaina onkin sitten jo mahdollista täydentää varastoja.

Kaappien penkomisen tuloksena syntyi sitten tämä puolukkatorttukin. Vähän selailin netin torttupohja ohjeita ja lopulta päädyin käyttämään muropohjaa. Muropohjataikina on minulle jo jäänyt selkäytimeen vuosikymmenten saatossa. Jääkaapissa oli kaksi kermaviilipurkkia, jotka halusin saada käytettyä pois. Minulla oli myös sulamassa puolukoita ajatuksena jonkinlaisen makean piirakan aikaan saaminen.

Tortun paistoin irtopohjavuoassa, jonka pohjalle laitoin leivinpaperin. Tortun päälle ripottelin pakastimesta löytyneen Maisemakahvilan raparperipiirakasta yli jääneen muruseoksen.

Pohja

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Sekoita rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää edellisten joukkoon. Levitä taikina vuokaan ja nostele reunoille jonkin verran, jotta täyte pysyy pohjan päällä paremmin. Oheisessa kuvassa täyte on jo levitetty tortun päälle.

Päälle

  • 2,5 dl puolukoita vuokaan pohjan päälle. Puolukat pyörittelin pienessä määrässä perunajauhoja, koska niistä irtoaa runsaasti nestettä.
  • Puolukoiden päälle lisäsin :  kermaviiliä 2 prk, 3 munaa, 0,5 dl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria ->sekoitin ja kaadoin puolukoiden päälle -> päällimmäiseksi ripottelin muruseoksen.

Parempi tulos tulisi käyttämällä kermaviilin lisänä eli maitorahkaa 1 prk ja kermaviiliä 1 prk/ vaihtoehtona voisi olla myös Creme Fraiche + kermaviili tai pelkästään Creme Fraiche 2 prk/ maustamaton tuorejuusto yhdistettynä johonkin näistä voisi toimia myös hyvin. Kermaviili on pelkästään melko nestemäinen ja joku tuhdimpi lisänä antaisi enemmän juustokakkumaisen lopputuloksen. Munat toki hyydyttävät hyvin myös rakennetta, mutta jos ei halua kananmunan maun tulevan läpi, niin joku muu combo voisi olla parempi vaihtoehto.

Paisto: 200 astetta n. puoli tuntia tai kunnes torttu on kypsä

Nyt aloitan suunnittelun ja budjetoinnin joulukuulle 😊 Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle❣

* Voita 1000€ Jysk lahjakortti


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMET



KATEGORIAT