Kaalipata

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä

Pari päivää sitten tein taas kerran  mitä kaapista löytyy -tyyliin kaalipataa. Löysin Instagramista Kolmio kuudelle -tililtä idean kaalilaatikon valmistamisesta kasvisversiona. Proteiini lähteenä tuossa olivat linssit. Siitä se ajatus sitten lähti – kaalia löytyy nykyisin lähes aina jääkaapista ja nyt oli jopa ihan valmiina raasteena. Linssejä minulla on myös melkein aina kotivarana.  Tällä kertaa oli vielä tölkkilinssejä jäljellä edellisestä * Matsmartin tilauksestani

Valmistin oman versioni kaalipatana, koska se valmistui nopeammin.  Olin vähän ennakkoluuloinen sen suhteen, että saanko padastani riittävän maukasta. Kuvittelin sen jäävän helposti vähän vaisuksi. Onnistuin kuitenkin mielestäni, ja muidenkin syöjien mielestä, oikein hyvin tehtävässäni.

Näin tein patani:

  • Kuullotin paloitellun sipulin yhdessä pakasteesta sulatettujen suppilovahveroiden kanssa pannulla. Lisäsin joukkoon mausteita. Minulta löytyi chilijauhetta, soijakastiketta, murusteltuna kanaliemikuutio ja ripaus suolaa.
  • Seuraavaksi lisäsin kaaliraasteen ja kuutioitua porkkanaa ja palsternakkaa.  Yhtälailla kaali olisi voinut olla suikaloitua. Kaalisraasteen ja juurekset annoin myös kuullottua hetken.
  • Edellä mainittujen joukkoon lisäsin tölkillisen valutettuja punaisia linssejä sekä vajaan pussillisen herne-härkäpapusuikaleita.
  • Seuraavaksi lisäsin riisiä – melko maltillisesti, koska en halunnut padastani riisipuuromaista.
  • Nesteenä käytin vettä, jota lisäsin tarpeen mukaan riisin alettua turpoamaan ja padan kypsyessä seurasin, että se ei kuiva.
  • lopuksi lisäsin muutaman rouhaisun mustapippuria myllystä.

Annoin padan muhia miedolla lämmöllä kunnes juurekset ja riisi tuntuivat kypsiltä. Mitään määriä en tähän mittaillut, koska tein tämän sen pohjalta, mitä aineita minulta löytyi. Tähän sopisi mielestäni oikein hyvin miltei kaikki kasvikset, paprika varsinkin toisi kivaa väriä. Ja totta kai linssien lisänä tai tilalla voi käyttää myös lihaa, kinkkusuikaleita  tai mitä nyt kotoa sattuu löytymään. Hyvin voisin laittaa tuollaiseen vaikka leikkeleitä, jotka jäävät muutoin pyörimään jääkaappiin. maustekastikepullojen loput antaisivat padalle vain hyvää lisämakua. Pääruoka kastikkeiden jämät voisi hyvin lisätä tähän – tämä on siis aivan erinomainen hävikkiruoka, josta saa herkullisen ja maittavan pataruuan.

Tämän valmistamani pataruuan lisukkeena söimme puolukkahilloa. Keitän pakastimessa olevista, syksyllä keräämistäni puolukoista talven mittaan hilloa. Puolukkahillo sopii mielestäni niin hyvin moniin perinteisiin kotiruokiin ja peittoaa monesti erilaiset muut ateriakastikkeet.

Tällaisia yksinkertaisia ruokia on nyt mukava syödä ja jättää isommat herkuttelut ensi viikolle ja joulunpyhiksi.

* Voita Tokmanni lahjakortti


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMETKATEGORIAT