Hellettä on piisannut ja ruuan valmistus ei ainakaan minulle ole mikään lempipuuha näillä keleillä. Mieluimmin syön jotain kylmää ja helposti valmistuvaa salaattia. Muutaman kerran olen tehnyt lämpimiä ruokia ja yksi niistä on tämä parsakaalipasta, jonka ohjeen löysin K-ruokasovelluksesta
Minä vähän oikaisin reseptin koukeroita ja tein sinnepäin. Tämä on siis tarkoitus olla vain ehkä inspiraatioksi jollekin toiselle, joka ei ole niin justiinsa kokki. Tuon yllä olevan linkin kautta pääset katsomaan tarkemman ohjeen vastaavaan ruokaan.
Minä valmistin parsakaalipastani näin:
- leikkasin parsan kukinnot erilleen ja varsista kuorin ensin ohuesti sitkeän päällyksen ja kuoritut varret leikkasin sopiviksi haarukkapaloiksi
- laitoin täysjyväpastan kiehumaan – pastaa laitoin pussin ohjeen mukaisesti 4 annosta
- pastan kiehuessa paahdoin parsakaalia pannulla, lisäsin öljyä pannulle sen verran, että parsakaali ei jäänyt kiinni pannuun
- seuraavaksi kaadoin kaalin päälle kaurakermaa purkillisen ja huuhdoin purkin vedellä, jonka kaadoin myös pannulle
- annoin kaalin ja kerman vetäytyä hetken – vain hetken, että kaalista ei olisi tullut liian pehmoista mössöä
- pastan kypsyttyä valutin sen ja kaadoin takaisin kattilaan
- nyt oli aika maustaa parsakaali: suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta ja juustoraastetta n. 1 dl (jos haluat juustoisempaa, niin lisää niin paljon kuin sinusta hyvältä tuntuu)
- parsakaalimuhennos oli nyt valmis ja kaadoin sen kattilaan pastan päälle
Ja sitten olikin paras hetki eli pääsin syömään. Lopun ruuan laitoin kannelliseen säilytysastiaan jääkaappiin. Tässä oli neljä annosta ja minulle riitti näin kahdeksi päiväksi tätä ruokaa.
Näin käyttämällä kasviksia ruuan perusraaka-aineena saan lisättyä kasvisten käyttöäni huomattavasti verrattuna aikaisempaan, jolloin pääsin nippanappa 400 – 500 grammaan päivässä.
Vastaa