Erilaisista pavuista saa hyviä pihvejä, jotka sopivat proteiiniosaksi ateriaa tai vaikka kotitekoisten hampurilaisten pihveiksi. Olen valmistanut tällä ohjeella pihvejä useammanlaisista pavuista ja pienillä muutoksilla perusohje sopii myös linssipihvien valmistukseen. Käytän pihvien massassa kananmunaa sitomassa massaa kokoon, mutta munan voi hyvin korvata jollain vastaavalla vegeversioon. Itse valmistan kasvispihveinä ja olen sekasyöjä eli käytän myös lihaa ruuassani. Pyrin noudattamaan uusia ravitsemussuosituksia lihan kulutuksessani.

Papupihvit valmistin näin
- 2 tlk kidneypapuja (kypsiä, jos liotat ja keität itse pavut, niin n. 450 g kypsiä papuja) – mielestäni tähän ohjeeseen sopivat muutkin pavut kuten esim. valkoiset pavut, mustapavut, papusekoitukset
- iso punasipuli pieniksi kuutioiksi hienonnettuna
- valkosipulin kynsi tai kaksi, jos pidät valkosipulista
- 1,5 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 1dl lehtipersiljasilppua – minulla ei ole ollut yleensä tätä, mutta varmasti kannattaa laittaa jos mahdollista
- 1 dl korppujauhoja
- 1-2 kananmunaa, jos et käytä munaa niin esim. 4 tl psylliumia
Kuullota sipulit, sekoita muut aineet muussiksi haarukalla tai jos haluat hienompi jakoiseksi, niin sauvasekoittajalla ja lisää kuullotettu sipuli joukkoon. Muotoile massa pihveiksi pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 20-30 minuuttia. Seuraa pihvien kypsymistä – kypsymisaika on kiinni uunista ja varmasti myös papulaadut voivat käyttäytyä eri tavalla.
Itse käytin kuvan pihveissä mausteena valmista texmex-maustepussin maustetta ja sekin sopi ihan hyvin näihin eli mausteita kannattaa käyttää oman maun mukaan.
Pihvit syötiin keitettyjen perunoiden kanssa ja lisänä meillä oli valmis juustodippikastike. Salaatin olin tehnyt kiinankaalista, paprikasta, punasipulista ja tomaatista, kastikkeena oli ihan tavallinen itse tehty öljy-viinietikkakastike. Tein pihvejä tuon ison annoksen, jolloin niistä jäi hyvin syötävää vielä seuraavan päivän lounaalle.
Vastaa