Makaronilaatikko kasvisraasteesta ja soijarouheesta

Teen aika usein kasvispohjaisena makaronilaatikkoa – kyseessä ei ole vegaaninen ruoka vaan ruoka ilman lihaa. Muita eläinkunnan tuotteita tässä olen käyttänyt eli kananmunia ja juustoraastetta tällä kertaa. Munamaitoa tehdessäni tietenkin käytän maitoa, mutta tämän kertaisessa ruuassa käytin kasvislientä maidon sijasta.

Valmistin laatikon kuivista makaroneista eli en keittänyt niitä ennen paistoa. Kasvisraasteen kuullotin kevyesti pannulla ja soijarouheen maustoin myös pannulla. Soijarouheen lisäsin kuivana pannulle, kuumennettuun öljyyn. Pyörittelin rouhetta öljyssä ja lisäsin mausteet joukkoon. Tässä käytin savupaprikaa, mustapippuria, valkosipulisuolaa ja tavallista suolaa. Mausteet jokainen tietenkin valitsee omaan makuun sopiviksi.

Tähän isoon vuokaan tein laatikon näistä

  • 500 g täysjyvämakaronia
  • n. 1,5 l kasvisraastetta, jossa kaalia, porkkanaa, 1 sipuli, valkosipulin kynsiä muutama
  • 4 dl tummaa soijarouhetta
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 150 g juustoraastetta (emmental)
  • mausteita maun mukaan
  • öljyä kasvisten ja soijarouheen kuullottamiseen
  1. Voitelin uunipannun
  2. Kuullotin kasvikset pannulla kevyesti
  3. Kuullotin soijarouheen ja lisäsin mausteet siihen pannulla. Sekoitin hyvin niin, että mausteet sekoittuivat rouheeseen tasaisesti.
  4. Kaadoin makaronit voideltuun vuokaa ja kuullottamani kasvisraasteen sekä soijarouheen. Sekoittelin nämä sekaisin vuossa ja sen jälkeen lisäsin kananmunat, jotka olin vatkannut veteen. Sitten lisäsin mukaan vuokaan kasvisliemen (jäähtyneenä) ja juustoraasteen.
  5. Kun kaikki aineet olivat vuossa sekaisin, tarkistin vielä, että vettä/nestettä oli riittävästi. Sekä kuivat makaronit että soijarouhe molemma imevät melko runsaasti nestettä. Nestettä on hyvä olla niin, että aineet peittyvät siihen. Lisänesteeksi sopii erittäin hyvin myös ruokakerma tai sitä voi halutessaan käyttää vaikka pelkästään. Jos olen käyttänyt pelkästään kermaa ja lisännyt juustoraastetta, niin silloin en käytä kananmunia lainkaan tässä ruossa.
  6. Paistoin ruoan 200 asteessa ehkä 40-50 minuuttia – en yleensä katso kelloa vaan seuraan ruoan rakennetta ja ulkonäköä☺

Ruoan kanssa söin marja-aroniahilloa, joka omasta mielestäni sopi erittäin hyvin tähän lisukkeeksi. Moni varmasti pitää myös ketsupista tai jostain muusta lisukkeesta makaronilaatikko-annoksessaan.

Olen tallentanut makaronkilaatikon valmistukseni myös videolle (jossa on paljon muutakin😅) You Tube -kanavalleni – videon löydät tästä linkistä.

2 vastausta artikkeliin “Makaronilaatikko kasvisraasteesta ja soijarouheesta”

  1. Taru avatar

    Kiitos ohjeesta, tämä lähtee kokeiluun. Noista lisukkeista: onko Puljongin Paholaisen hillo tuttu? Sopisi erinomaisesti myös tämän ruokaljin kylkeen 🙂

    1. Marke avatar

      Tuo ei ole ennestään tuttu, mutta kiitos vinkistä. Pitää muistaa ostaa ja maistaa👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

* sisältää mainoslinkin. Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

MINÄ

Olen Marketta, bloggaaja ja sisällöntuottaja. Olen innokas tiktokkaaja, tubettaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMET



KATEGORIAT