Lisää ruokahaasteen #edullinenelokuu ruokia

Perjantaisin meillä useimmiten on jotain normaalista arjesta poiketen vähän erilaista ruokaa. Tapa on jäänyt työvuosilta, jolloin viikko oli kiireinen. Perjantaina haluttiin palkita itseämme hyvin selvitystä työviikosta ja pitsa tai joku muu mieluinen ruoka kuului silloin ohjelmaan. Hyvää ruokaa, sauna ja tv:n katselu – siitä tuli silloin rento ja levollinen olo. Sama pätee nytkin perjantai-illan viettoon, vaikka työkiireet sellaisenaan ovat ohi. Teen toki tätä omaa työtäni, mutta tämän kanssa ei ole yleensä kiirettä vaan työtahdin voin määritellä täysin itse – no toki voi olla tilanteita joissa kannattaa kuunnella myös työntilaajaa herkällä korvalla.

Tämän kerran pitsan valmistin Kinuskikissan sivuilta löytyneen pitsapohjan ohjeen mukaisesti ruis- ja vehnäjauhoista. Pohjasta tuli erittäin hyvän makuinen ja rakenteinen, pehmeä pohja, joka nousi juuri sopivasti.

Lihamakaroonilaatikko valmistettiin tällä kertaa kananjauhelihasta. Olen valmistanut usein lihamakaroonilaatikon kananjauhelihasta ja meillä kaikki pidämme kovasti tästä vaihtoehdosta. Meille kyllä maistuu myös perinteinen tavallisesta jauhelihasta valmistettu lihamakaroonilaatikko. Tähän ruokahaasteen versioon tuli ohjeen mukaisesti 200 g porkkanakuutioita – omaan laatikkoon laitoin vähemmän porkkanaa. Siinä tuli minulle ihan vain virhe sillä kohtaa. Samalla, kun tein tuota ruokaa kuvasin tekemistä itse – sehän on sanomattakin selvää miten siinä käy. Minullahan ei meinannut pysyä homma hanskassa ja niin luin jotain väärää riviä reseptin kohdalla. Kasvislisäksi tuohon sopisi nyt kesäkurpitsa sesongin aikaan erittäin hyvin myös kesäkurpitsa.

Ja näihin tämän #edullinenelokuu ruokalistan ruokiinhan reseptit saat Miiala.fi tai S-kaupat.fi -sivujen kautta liittymällä tähän ilmaiseen haasteeseen.

Kalakeitto oli jo ensimmäisen haasteviikon ruuissa ja minä kerkesin keittämään sen vasta nyt eli luovuus on sallittua tällaisessa haasteessa. Tärkeintä on, että me mukana olijat saamme tästä uutta inspiraatiota ja innostusta omaan ruuanlaittoomme. Kalakeittoa tuunasin sen verran vielä omaan makuun, että lisäsin siihen valkosipulilla ja yrteillä maustettua tuorejuustoa rasiallisen. Siitä tuli tosi hyvää ja minä söin kaksi lautasellista itse sitä. Nyt on hvvin kylläinen olo😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen Marketta, bloggaaja ja sisällöntuottaja. Olen innokas tiktokkaaja, tubettaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMET



KATEGORIAT