Kysymys: tarvitsetko edullisia ruokaideoita?

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, jotka merkitty *-merkillä

Tämä viikko on menty hyvin yksinkertaisesti ja perinteisin tavoin. Ruokabudjetin kurissa pitäminen vaatii paljon terästäytymistä koko ajan ja on mietittävä miten asioita on paras toteuttaa. Leipominen on viime aikoina jäänyt ihan unholaan ja se on nyt myös aktivoitava käyttöön. Ehkä se myös osaltaan helpottaa budjetin toteuttamisessa. Ainakin kaikki ruokakaapissa olevat jauhot ym. leivontaan tarkoitetut tuotteet tulee sillä tavalla käytettyä.

Tämä pääsiäisen jälkeinen viikko on yhtä päivää lyhyempi ja niin se on ruokalistallakin. Toisen pääsiäispäivän ruuan olin suunnitellut pääsiäisviikolle. Tiistaista aloitin viikon suunnittelun ja siinä ensimmäisenä olikin makkarakastike ja keitetyt perunat – tämä toteutui tosin vähän yksinkertaistaen eli söimme perunat uunimakkaran kanssa ja oli kyllä oikein hyvää tuollakin tavalla. Lounasruokana oli edellisten päivien ruokia. Itse söin lounaalla kalakeittoa. Keitot ovat yleensä aina hyviä ja vain paranevat lämmittämisestä.

Keskiviikkona vuorossa oli wokkivihanneksia, broilerin suikaleita ja nuudelia. Broilerinsuikaleet kypsensin pannulla ja nuudelit kattilassa. Nuudelit valutin kypsennyksen jälkeen lävikössä ja kaadoin takaisin kattilaan. Nuudeleitten päälle kumosin broilerinsuikaleet ja pannussa kypsennetyt wokkivihannekset.  Wokkipannussahan tämä kaikki olisi ollut helppo tehdä, mutta meillä ei ole sellaista pannua, joten käytin luovuuttani ja tein tuollaisen “kattilawokin”😅

Salaattina meillä oli taas – siksi “taas”, että tämä on hyvin tavanomainen salaattimme, johon ei kyllästy koskaan – kaaliraaste, jossa kastikkeena öljy-viinietikkakastike.

Salaattikastikkeen ohje:

  • 2/3 osaa öljyä (itse käytän rypsiöljyä)
  • 1/3 osa viinietikkaa (käytin valkoviinietikkaa)
  • 1 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä ja tällä kertaa laitoin pitsamaustetta pari teelusikallista eli jotain itselle mieluista yrttimaustetta voi lisätä oman maun mukaan

Kaaliraastetta jäi vielä vähän täksi päiväksi ja syömme lopun tänään.

Tänään torstaina löytyy listalta uunikalavuoka, jonka valmistan pakasteseistä, perunoista ja sipuleista. Tähän voi hyvin laittaa muitakin kasviksia ja porkkana sopisi erinomaisesti joukkoon, mutta itse unohdin sen eiliseltä kauppalistaltani.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMETKATEGORIAT