Miten tehdä onnistuneet papupihvit?

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit ovat merkityt *-merkillä

Löydettyäni itselleni sopivan ohjeen papupihveihin onnistumista ei voinut estää mikään. Nämä pihvit valmistin borlottipavuista – ohje, jota mukailin oli kirjoitettu punaisille linsseille. Tölkkipavut ja kuivatut pavut ovat edullista ruokaa, joka sopii hyvin myös kotivaraan kuuluvaan ruokavarastoon. Kotivara on sellainen määrä ruokaa ja juomaa kotona, joilla perhe pärjää ainakin 72 tuntia häiriötilanteen sattuessa. Kotivaraa käytetään koko ajan ja siihen hankitaan käytettyjen tuotteiden tilalle uudet.  Itse käytän hävikkiruuan verkkokauppaa ja sen kautta tekemieni tilausten myötä kotivaramme pysyy  esim. papujen ja muiden kuivaruoka- ja säilykkeiden osalta ajan tasalla.

Kun olet seuraavan kerran hankkimassa tuotteita kotivaraasi täydentämään, suosittelen tutustumaan * Matsmartin tuotevalikoimaan ja tarjouksiin.

Ohjeessa, josta otin osviittaa oli käytetty kuivattuja papuja eli niitä pitää liottaa yön yli ja sitten keitetään pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Itsellä oli tölkkipapuja ja pääsin suoraan tositoimiin.

Näistä raaka-aineista tein pihvini:

  • 1 tlk borlottipapuja
  • 1 sipuli kuullotettuna (minulla oli punasipuli, koska tavallista sipulia ei sattunut olemaan saatavilla – lisäsin joukkoon myös valkosipulin kynnen tai kaksi😘)
  • punainen chilipalko
  • öljyä
  • 1 tl currya
  • 1 tl juustokuminaa (itseltä tämä puuttui ja laitoin currya vähän reilummin)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa tai sokeria
  • 2 rkl maizenaa
  • 1 kananmuna

Valmistin näin:

  1. Kuullotin sipulit, chilipalon kuutioina ja mausteet (mausteet vasta loppuvaiheessa mukaan että eivät kärähdä).
  2. Valutin pavut liemestään.
  3. Soseutin pavut sauvasekoittajalla ja samalla sekoitin kananmunan ja maizenan papusurvokseen.
  4. Lisäsin kuullotetut sipulit, chilin ja mausteet ja sekoitin kaikki aineet lusikalla sekaisin.
  5. Lisäsin pannulle öljyä ja sitten kuumalle pannulle laitoin lusikalla sopivan kokoiset kökköset papuseosta – seos oli melko löysää, mutta pysyi kuitenkin muodossa. Annoin pihvin kypsyä sen verran, että sain sen käännettyä ja kypsennettyä myös toiselta puolelta.

Pihvit söin nuudelien kanssa ja lisäsin lusikallisen turkkilaista jugurttia pihvien päälle.

Tämä oli helppo ja nopea ateria valmistaa. Papupihvejä tuli aika monta ja niistä jäi vielä seuraavallekin päivälle syötäväksi. Nämä sopivat hyvin vaikka kasvispurilaisen täytteeksi.

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMET



KATEGORIAT