Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, jotka merkitty *-merkillä
Cowboy-keitto oli minulle uusi näkökulma jauhelihakeittoon. Törmäsin tähän keittoon katsomassani Tiktok-videossa ja sen myötä löysin netistä useampiakin versioita Cowboy-keitto ohjeesta.
Meidän keiton valmistuksessa tarvitsin nämä aineet – nämä määrät ovat neljälle hengelle – tein tämän annoksen tuplana:
- 1 kg perunoita
- 1 rkl oliiviöljyä (käytin rypsiöljyä)
- 400g jauhelihaa (käytin kananjauhelihaa, yleensä ohjeissa on käytetty naudan jauhelihaa)
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 paprika
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 6 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 dl ruokakermaa
- 1 tl oreganoa
- 1 tl suolaa
- kuori perunat ja sipulit ja paprika => kuutioi
- kuumenna öljy ja lisää sipuli- ja paprikakuutiot öljyyn sekä paprikajauhe =>kuullota, varo ruskistamista
- lisää jauheliha ja sekoita hyvin niin, että alkaa saada vähän kypsää pintaa ja lisää sitten tomaattipyree =>sekoita joukkoon
- lisää vesi ja kasvisliemikuutio
- lisää oregano ja suola
- lisää kerma
- anna kiehahtaa ja lisää lopuksi kuutioidut perunat
- anna keiton kypsyä kunnes perunat ovat kypsyneet
Tarjoiluvinkki, jonka olen löytänyt jostain somen syövereistä myös – maissichipsit, joilla voi dipata keiton sattumia. Sitä voisin kokeilla vaikka seuraavalla kerralla – mausteita piirun verran lisää keittoon ja maissichipsit kylkeen.
Keittoon lisämaun antajiksi voi mielestäni hyvin käyttää myös erilaisia maustekastikepullojen “pohjia”, joita helposti jää jääkaappiin odottamaan käyttöään.
Vastaa