Mitä tehdä kanankoivista – helppo kanaruoka hauduttamalla

Tämä julkaisu sisältää kaupallisia linkkejä, jotka ovat merkityt *-merkillä.

Taas kerran huokailin tyytyväisenä, kun * illalla otin haudutuspadan esiin ja laitoin kanankoipireidet pataan pienen vesitilkan kera. Siinä ne yön aikana hautuivat kypsäksi nyhtökanaksi nukkuessani sikeästi.  No heräsin kyllä yöllä ja  samalla nappasin padan pois päältä. Minulla on jo 90-luvulla ollut ensimmäinen haudutuspatani, joka oli Cordon Bleu -merkkinen. Sitä käytettiin paljon ja se helpotti silloista lapsiperhe arkea suunnattomasti. Nykyinen patani on hankittu noin neljä vuotta sitten. Tuolloin etsin edullista haudutuspataa, koska epäilin miten sitä tulisi käytettyä. Loppujen lopuksi päädyin kuitenkin tilaamaan patani Hobby Hallista ja hinta ei ollut edullisin mahdollinen, mutta ei päätä huimaavakaan. Sen voin sanoa, että hankintaa en ole hetkeäkään katunut.

Helppo kanaviillokki-kastikkeen tein tällä ohjeella:

  • 3 kypsää broilerin koipireittä
  • 1 rkl voita
  • 1 tl currya
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 1 Knorr Fond ”duChef” kana-annosfondi – itselläni ei ollut juuri tuota tuotetta käytössä, mutta lisäsin tuon tilalle kasvisfondia
  • 1 dl kermaa – minä lorautin koko purkillisen eli 2 dl
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1¤ tl valkopippuria
    • näiden lisäksi piti minun vähän säveltää omiani ja lisäsin ihan pikku tipan siirappia, koska se jotenkin nostaa curryn makua kivasti esille

Käytän pataani kerran tai pari kertaa viikossa. Kanankoivet ovat yksi suosikki, jota kypsytän padassa. Välillä koivet syödään koipina riisin tai perunoiden seurana ja toisinaan silvin lihat irti luista ja poistan nahkat. Tällä kertaa silvin lihat puhtaaksi ja tein niistä helpon kanaviillokin K-Ruoka sivustolta löytyvällä ohjeella. Lisäkkeenä meillä on kastikkeen kanssa keitetty riisi ja keitetyt porkkanat.

Kanan koipireisien lisäksi laitan pataan tilkan vettä – sentin verran pohjalle. Lihasta irtoaa kypsymisen aikan nestettä ja koska padasta ei neste haihdu, niin lihat eivät kuiva siellä.

 

Ruuan kallistumisen myötä on nostannut koipienkin hintaa reippaasti, mutta on se kuitenkin yksi edullisimmista lihaproteiineista. Itselläni olisi helppo siirtyä kokonaan kasvisruokaan, johon sisällyttäisin maitotuotteet, juustot ja munat. Muilla perheeni jäsenillä se sitä vastoin ei oikein onnistuisi. Toistaiseksi olen kokenut helpoimmaksi tavaksi valmistaa ilman isoja rajoituksia ruokamme. Puolisolla on terveyshaasteiden johdosta mm. suolarajoitus ja suositus välttää punaista lihaa. Näiden rajoitusten noudattaminen ei vielä tee ruuan valmistuksesta hankalaa. Jos pitäisi tehdä monenlaista versiota joka päivä, niin kyllä tämä mummu hyytyisi siinä hommassa:)

Koivet kypsyvät padassa niin pehmeiksi, että luut ja nahka irtoavat kuin itsestään.

Kanaviillokin kanssa söimme keitettyä riisiä ja keitettyjä porkkanasuikaleita.

Broilerin lihojen silpiminen käy tosiaan näin helposti. Liha irtoaa helposti kokonaan luista. Pehmeät pois heitettävät osat – nahkat ja rustot vien kompostiin. Luita en vie kompostiin, koska meillä on lasten perheillä kaksi koiraa, jotka silloin tällöin käyvät myös meidän pihaamme tutkimassa. Kompostia sekoitetaa multaan, jota lisäillään kasveille ja koira-kullat tietenkin haistavat luut sieltä. Kananluita ei koirille pidä antaa <3

 

Olipa kiva, että jaksoit lukea juttuni. Olet lämpimästi tervetullut toistekin>3  Hei, muuten – mitä broileriruokia sinulla on tapana tehdä vai käytätkö broileria?

 

 

MAINOS

2 vastausta artikkeliin “Mitä tehdä kanankoivista – helppo kanaruoka hauduttamalla”

  1. Kirsti Kemppainen avatar
    Kirsti Kemppainen

    😋👌

    1. Markesalo avatar
      Markesalo

      Tuli hyviä – tuota kypsää lihaa käytän sitten milloin mitenkin. Joskus keittoa, joskus kastiketta tai sitten ihan keitettyä riisiä, hernemaissipaprikaa pari pussia ja lihat joukkoon. Joukkoon saatan lisätä kookos- tai tavallista kermaan antamaan vähän mehukkuuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen Marketta, bloggaaja ja sisällöntuottaja, joka nauttii elämän pienistä iloisista hetkistä. Olen aktiivinen somessa ja jaan siellä arkea ja sen mukanaan tuomia ajatuksia. Täällä blogissani kirjoitan asioista, jotka rikastuttavat elämääni – arjen yksinkertaisuudesta suuriin oivalluksiin.

MAINOS

SOMET



KATEGORIAT