Etsitkö helppoa ja herkullista ohjetta, jolla valmistaisit mustikkapiirakkasi. Tässä sellainen:
Pohja
- 175 g voita tai margariinia (meillä käytössä Keiju)
- ½tl leivinjauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja tai vaaleata glut. jauhoseosta (omaan piirakkaani laitoin ihan keksimäni sekoituksen, koska vehnäjauhoja oli vain desi kotona. Laitoin sitten desin kaurajauhoja ja desin perunajauhoja. Jännittävää nähdä mitä tuosta tulee.)
- 1 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa tai oman maun mukaan – voi hyvin jättää myös jättää pois mikäli kardemumma ei ole oman makusi mukainen mauste
Päälle
- 6-7 dl mustikoita
- 2 – 3 rkl hillosokeria
Valmistus:
- Sulata rasva ja anna sen jäähtyä hetki.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja mahdollisesti taikinaan valitsemasi mauste keskenään.
- Sekoita kuivat aineet ja sulatettu rasva keskenään tasaiseksi.
- Levitä melko löysä taikina kostutetuin sormin piirakkavuokaan ja täytä pohja mustikoilla.
- Ripottele hillosokeri mustikoiden päälle ja ravistele niin, että sokeri sekoittuu marjoihin. Tämän voi tehdä myös niin, että sekoittaa marjat ja sokerin ensin keskenään ja kaataa seoksen sitten pohjan päälle.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia kunnes piirakan reunat ovat kullanruskeat.
Pohjasta tulee rapea ja ohut. Herkuttele piirakka sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa – hyvä yhdistelmä on myös vatkattu vaniljavaahto tai ihan tavallinen kerma- tai kasvikermavaahto.
Tämän ohjeen olen löytänyt Iltasanomien Ruokala-sivulta – ohje on julkaistu siellä v.-15.
Vastaa