Budjettilaskuri hakusessa – näistä voit löytää apua

Moni meistä etsii näinä taloudellisesti tiukkoina aikoina apua oman budjetin laatimiseen sekä seuraamiseen. Huomasin tämän olevan useamman hakutuloksen kysymyksenä. Siitä tuli ajatus koota erilaisia valmiita ohjeita budjettilaskureista, -taulukoista ja sivustoista, joista löydät apua oman talouden suunnitteluun ja seurantaan. Näistä monesta sivustosta löytyy myös lisää neuvoja oman talouden hallintaan sekä myös velkojen kanssa selviämiseen.

Yllä olevat lähteet ovat kaikki sellaisia, joiden intressit eivät ole kaupallisia eivätkä tarjoa helppoja lainoja ongelmia lisäämään. Myös useiden pankkien ja rahalaitosten sivuilta löytyy laskuripohjia, joita voi käyttää oman budjetin laatimisessa.

Omakohtainen kokemukseni on, että jonkinlaista budjettiajattelua kannattaa opetella. Omaa rahankäyttöä seuraamalla oppii hyvinkin nopeasti näkemään, mihin omat rahat tulevat käytettyä. Pienet tulot antavat usein meille harhakuvan siitä, että emme voi säästää ja ne pienetkin säästöt, joita voisimme tehdä jäävät tekemättä. Mikrosäästämisen keinoja ja vinkkejä on monia. Itsellä on yksi oikein hyväksi osoittautunut mikrosäästämiskeino se, että tasaan oman käyttötilini saldon aina seuraavaan tasalukuun. Esimerkiksi niin, että saldoni 152,50 € => tasaan saldon siirtämällä 2,50 € toiselle tililleni. Tämä toinen tilini on nimeltään “oma kulutus”. Tältä tililtä otan rahaa  sitten tarvitessani vaikka jotain alusvaatetta tms. vastaavaa välttämätöntä hankittavaa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMET



KATEGORIAT