Kannattaako lainojen vertailu?

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä

Itselleni on ollut lainojen ja muidenkin palvelujen kilpailuttaminen vieras asia tähän saakka. Nyt olen vihdoin uskaltautunut kokeilemaan lainan kilpailutusta. Minä en ole ottamassa uutta lainaa, mutta halusin tarkistaa onko lainamme meille edullinen vai olisiko jossain tarjolla vielä edullisempaa.

*

Kilpailutin lainan* Sortter.fi vertailupalvelun kautta, joka on suomalainen lainojen vertailupalvelu. Täytin hakemuksen ja lähetin sen. Sain melkein heti ensimmäiset lainatarjoukset. Viimeisin tarjous tuli vajaa puoli vuorokautta hakemukseni lähetettyäni.  Lainojen kilpailuttaminen on aina maksutonta. Markkinoilla on monia yrityksiä, joiden kautta voi vertailupalvelua käyttää. Löysin myös tällaisen yrityksen, joka on listannut parhaita lainan kilpailuttajia.

Tässä vielä tiivistettynä, mitä tein  Sortterin hakemusta täyttäessäni:

  • Ensin valitsin aloitusnäytöltä lainasumman ja -ajan.
  • Sen jälkeen seuraavalla näytöllä kysyttiin lainan tarkoitus, josta listasta valitsin lähinnä omaa tarkoitustani kuvaavan.
  • Vasta näiden jälkeen piti tunnistautua pankki-/mobiilitunnistautumisella.
  • Muita tietoja mitä hakemusta täyttäessä kysyttiin olivat kk-tulot – kannattaa laittaa paperille muistiin nämä sekä brutto- että nettotulot.
  • Jos lainaa on hakemassa kaksi henkilöä tulee molempien kk-tulot merkitä hakemukseen.
  • Kun olin täyttänyt kaiken pyydetyn, oli hakemukseni valmis lähetettäväksi.
  • Jos olisin hyväksynyt tarjouksista jonkun, olisi se ollut heti mahdollista tehdä ja siinä jälleen tarvitaan pankki-/mobiilitunnistautumista.
  • Minulle tuli muutama muistutus tarjousten hyväksymisestä ja niiden jälkeen vielä puhelinsoitto. Ilmoitin syyn, miksi en tarjouksia hyväksynyt ja asia oli siinä eli minulla se oli, että olemassa oleva lainani on edullisempi kuin tarjouksina saamani.

Aikoinaan itsellä oli tilanne, jossa olisi ollut muitakin vaihtoehtoja velkojen järjestelemiseen kuin varsinainen velkajärjestely, en ollut tietoinen tällaisesta kilpailuttamisen mahdollisuudesta. Uskoakseni se olisi ollut jo silloin mahdollista. Ne velat ovat kuitenkin hoidetut kaikki ilman helpotuksia ja maksettu kaikki pois jo muutaman vuoden kuluttua velkajärjestelyn aloituksesta. Nyt olen eri valmiuksilla liikkeellä ja siksi halusin tarkistaa kilpailuttamalla lainat, että onko järkevää vaihtaa lainan antajia ja yhdistää kaksi eri lainana saatua rahoitusta Villas-osakkeen maksamisessa. Ilmeisesti nämä lainat ovat jo alun alkaen pyritty saamaan mahdollisimman edullisiksi lainanottajille ja näin varmistettu osakkeiden myyntiä.

Mielestäni lainoja ilman muuta kannattaa kilpailuttaa. Tarjoukset saatuaan kannattaa tutkia tarjoukset tarkasti ja vertailla korkoja ja muita kuluja ja sitten miettiä mikä on itselle paras ratkaisu. Usein on yhden lainan hoitaminen järkevää, koska silloin maksaa vain yhdestä lainasta kuluja.  Kuluista kertyy helposti merkittävä summa vuositasolla. On myös hyvä muistaa, että ei liian hätäisesti ja kiireellä hyväksy tarjouksia. Päätös kannattaa tehdä vasta sitten, kun itsellä on varma olo siitä, että lainojen vaihtaminen tarjouksen mukaiseen  on parempi vaihtoehto. Yön yli nukkuminen on usein varsin varteenotettava vaihtoehto.

Mikä minun neuvoni kokemusasiantuntijana on ihmiselle, jolla on  vaikeuksia selviytyä veloistaan ja tilanne alkaa ahdistaa on, että hae asiantuntija apua. Asiantuntijan apu on tarkoitettu juuri näihin tilanteisiin ja heidät on koulutettu työhönsä. Minä tai sinä emme ole yksin näiden haasteiden kanssa, mutta meitä on alkanut ahdistaa ja se on merkki siitä, että olemme heränneet. Olemme heränneet siihen, että tahdomme ottaa vastuun tilanteestamme ja tahdomme aloittaa asioiden järjestämisen. Se on meille jokaiselle suotu. Itse on vain otettava ensimmäinen askel kohti tasapainoista elämää, ilman huolta omasta selviytymisestään.

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMETKATEGORIAT