Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä
Perunamuusipelti tuo mukavaa vaihtelua jauheliha-perunamuusilaatikolle. Olen ottanut tavaksi pienentää jauheliharuokien lihamäärää puolella. Lisään soijarouhetta jauhelihan joukkoon vastaavan määrän kuin jauhelihaakin. Tällä kertaa käytin kananjauhelihan kanssa vaaleaa soijarouhetta. Soijarouheen käyttämisessä on mielestäni tärkein asia sen maustaminen riittävästi. Laitan kuivan soijarouheen kuumaan öljyyn pannulle ja sekoitan mausteet soijarouheeseen tässä vaiheessa. Koska minulla tällä kertaa on käytössäni kananjauheliha, käytän kanaan sopivia mausteita. Mieleisiäni kanan mausteita ovat curry, soijakastike ja chilijauhe, joita tälläkin kerralla käytin. Mausteita laitan sen verran, että ne maustavat samalla myös tämän jauhelihan.
Tällaisella ohjeella tein meidän lauantai-illan kananjauheliha + soijarouhe perunamuusi -peltiruuan:
- n. 1,5 kg yleisperunoita kuorittuina, paloittelin perunat isohkoiksi lohkoiksi ja keitin suolavedessä täysin kypsiksi
- soseutin perunat yleiskoneella ja lisäsin nesteeksi perunoiden keitinlientä
- kuumensin öljyn pannulla – öljyä saa olla reilusti niin, että soijarouhe imee itseensä sitä
- lisäsin vaaleata soijarouhetta 2 dl pannulle kuumaan öljyyn
- sen jälkeen lisäsin mausteet – käytin meidän ruokaan currya, chilijauhetta ja soijakastiketta
- lisäsin yhden isohkon sipulin hienonnettuna pannulle
- lisäsin 400 g kananjauhelihaa
- pyörittelin soijarouhe-kananjauheliha seosta kunnes jauheliha näytti lähes kypsältä
- kaadoin soijarouhe-kananjauhelihaseoksen voidellulle uunipellille ja sen päälle levitin perunamuusin
- päällimmäiseksi lisäsin juustoraastetta
Paistoin ruokaa 200 asteisessa uunissa n.20 minuuttia. Vaaleata soijarouhetta käytin ihan kosmeettisista syistä, koska ruuassamme oli tuo vaalea kananjauheliha.
Raatimme äänesti tämän ruuan jatkoon👍
Vastaa