Päiväreissu Helsingissä

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

Helsinki on kiva paikka käydä ja sieltä löytyy aina jotain mielenkiintoista katsottavaa ja tutustumiskohteeksi. Tällä kertaa olin paikallisen eläkeläisyhdistyksen matkalla. Minulle sopivat hyvin tällaiset valmiina tarjoiltavat, edulliset päiväreissut. Tämän kertaisella Helsingin matkalla tutustumiskohteina olivat Helsingin keskustakirjasto Oodi, Eduskuntatalo ja Fazerila Vantaan Vaaralassa.  Itselle täysin uusi kohde oli tuo Fazerila. Oodissa olin kerran aiemmin poikennut sisäänmeno kerroksen ravintolassa aamupalalla.  Eduskuntatalossa olin käynyt vuosia sitten tutustumassa ja siellä on sen jälkeen tehty isot remontit.  Nyt olimme kansanedustajan kutsumina hänen vieraiksi, joka teki vierailustamme vielä erilaisen aiempaan verrattuna. Eduskunnassa oli samaan aikaan yhteensä kymmenen vierailija ryhmää eli hyvin suositusta vierailukohteesta on kysymys.

Ensimmäisenä Helsinkiin päästyämme menimme Oodin ravintolaan lounaalle. Ruoka oli hyvää ja palvelu oli ihan priimaa. Meidät otettiin todella hyvin vastaan ja huonommin liikkuvat henkilöt saivat henkilökunnalta ihan henkilökohtaista palvelua ruokien ottamisessa ja pöytään kuljetuksessa. Oodi on kyllä koettava ihan paikan päällä, kuvista sen ainutlaatuisuus ei mielestäni selviä kunnolla. Oodin palvelut helsinkiläisille ovat todella kadehdittavan loistavat. Siellä on mahdollisuus harrastaa monenlaista ilman, että sinulla tarvitsisi olla omia välineitä. Oodissa on monipuolinen palvelutarjonta. Tilat ovat avoinna arkisin klo 8 – 21 ja viikonloppuina klo 10 – 20. Kirjastopalveluiden lisäksi sieltä voi varata esim. kokous- tai työtilan opiskelua tai kokoustamista varten. Lisäksi Oodista löytyy runsaasti erilaisia avoimia työntekoon tai opiskeluun sopivia tiloja sekä lukusali. Yleiset, vapaat tilat näyttivät olevan hyvin suosittuja.

Oodissa toimii Helsingin kaupungin kaupunkiverstas, josta löytyvät:

 • 3D-tulostimet
 • Suurkuvatulostin
 • Vinyylileikkuri ja lämpöprässi
 • Mediasemat
 • Rintanappikone
 • Ompelukoneet
 • Saumurit ja peitetikkikone
 • Laserleikkuri
 • UV-tulostin
 • Kampasidontalaite eli kierrevihkolaite
 • Elektroniikka työpiste.

Oodista siirryimme Eduskuntataloon, jossa meillä oli opastettu talon esittelykierros ja sen jälkeen pääsimme yleisölehterille tapaamaan Kansanedustaja Piritta Rantasta. Rantanen kertoi meille kansanedustajan työstään ja esitteli istuntosalia. Oli hyvä päästä kuuntelemaan hänen esityksensä, joka valaisi käytännössä miksi meidän kuntalaisten kannattaisi olla aktiivisia ja ottaa kantaa luottamuselinten päätöksiin ja asioiden valmisteluun ja tietenkin muistaa aina käyttää äänioikeuttamme. Samoin minulle henkilökohtaisesti selvisi, että kyllä oman paikkakunnan kansanedustajan kanssa kannattaa myös käydä keskustelua ja lähettää hänelle omia näkemyksiään ja parannusehdotuksiaan. Hän kertoi esimerkkinä teiden kunnostusprojekteista ja siitä miten tärkeää on laittaa hankkeita alulle, jotta ollaan valmiina hakemaan rahoitusta sellaisen tilanteen nopeasti esille tullessa. Vaikka paljon muuta puhutaan, mutta kyllä maamme demokratia toimii. Itseltämme vaaditaan omaa aktiivisuutta ja  asioiden tilaan  pitää ottaa kantaa sekä tuoda oma kanta esille.

Eduskunnasta siirryimme Vantaan puolelle Fazerilaan. Aikataulutus ohjelmaamme oli osunut ihan naulan kantaan. Meille jäi juuri sopivasti aikaa tehdä ostoksia Fazer-myymälässä ennen opastetun kierroksen alkua ja herkkupisteen maisteluhetkeä. Myymälästä löytyi hyvät tuliaiset kotiin tuomisiksi. Ostin muutaman pussin, joissa oli erilaisia patukoita, suklaalevykin taisi kassistani löytyä ja keksejä useampi paketti. Saimme myös kierroksen jälkeen pienet tuotekassit mukaamme. Maistelupisteessä tuli maisteltua yllättävän monta erilaista  lakupötköä ja suklaakaramellia. Tämä on kyllä näkemisen ja kokemisen arvoinen kohde.  Jos et ole aikaisemmin Fazerilassa käynyt tutustumassa, niin suosittelen käymään. Aikaa kannattaa varata reilusti niin, että voit rauhassa tehdä ostoksia ja käydä kahvilassa juomassa hyvät kahvit suolaisen tai makean kera.

Kotimatkalle lähtiessä oli sellainen mukavan rento sokeri humaus päässä ja matka menikin yhdeltä istumalta Vantaalta kotipysäkille saakka. Kotona olin n. klo 21 eli ihan kunnon päivä siitä tuli. Heti ei tietenkään uni tullut silmään vaan piti siinä vielä hetki kaikkea näkemäänsä ja kokemaansa prosessoida. Viikko oli muutenkin tapahtumarikas ja antoisa – kolmeen päivään mahtui enemmän tapahtumia kuin varmaan edelliseen kolmeen kuukauteen yhteensä. Tällainen irtiotto omista arkirutiineista on todella virkistävää vaihtelua ja itselleni tärkeää. Tällainen ikään kuin kirkastaa omat silmälasit ja alkaa nähdä sitä tavallista arkeaan kirkkaampien linssien läpi.

*Voita 1000€ Jysk lahjakortti


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMETKATEGORIAT