,

Verkkokaupan kautta tilaamalla ruoat noutopisteeseen

Tämä julkaisu sisältää kumppanuusmarkkinointilinkkejä, jotka on merkitty * -merkillä.

Käytän usein S-kaupan verkkokaupan kautta tehtävää tilausta viikon ruokatarvikkeiden hankinnassa. Tämä tarkoittaa meillä käytännössä sitä, että aloitan listan tekemisen jo edellisen viikon lopulla varaamalla seuraavalta viikolta maksuttoman noutoajan. Näitä maksuttomia noutoaikoja on käyttämässämme kaupassa yleensä keskellä viikkoa parina päivänä iltapäivästä tunti tai kaksi. On oltava nopea, jotta kerkiää saada tällaisen maksuttoman ajan. Jos en onnistu tässä, niin sitten käymme joko Lidlissä tai S-marketissa ostoksilla. Keräilymaksu on  3,90 eurosta ylöspäin, noutoajasta riippuen. Näin eläkeläisenä tuo pienikin säästö kannattaa ottaa itselle.

Ruuat ovat pakattuina laatikoihin, joista veloitetaan 0,60 € – yksi laatikko tulee veloituksetta. Laatikot on kylmäsäilytyskaapeissa ja pakasteet pakastekaapissa. Kaapit avautuvat viestillä tulevalla koodilla.

Nyt syksyn tultua on taas motiivi aloittaa  kiertävän ruokalistan noudattaminen ja samalla säästän suunnitteluajan johonkin muuhun tekemiseen. Ihan ehdoton en ole suunnitelmani kanssa, kunhan perusraaka-aineet kutakuinkin täsmäävät etukäteen tilattuihin elintarvikkeisiin kanssa.  Tarkoitan, että jos minulla on jauhelihaa, niin voin toki varioida jonkun muun ruokalajin siitä kuin juuri sen minkä olin ruokalistalleni merkinnyt. Samoin myös voin vaihdella eri päivien kesken suunnitelmaa mm. siksi, että tuotteiden parasta ennen päivämäärät edellyttävät sitä.

Noutoaikaa varatessani lisään ostoskoriini ns.rutiini tuotteet, kuten maito, juustot, rasvat

Tämän viikon tilauksemme nouto oli tänään keskiviikkona ja yritän, jos onnistuisi ensi viikollakin saada keskiviikkona nouto. Tämä osuu hyvin viikonloppua ajatellen. Nyt oli vielä jotain ruokatarvikkeita huomista ruokaa varten vielä jääkaapissa ja huomenna aamulla voin alkaa valmistelemaan viikonloppua. Onneksi olen saanut tilaisuuden olla muutamia päiviä yhdessä pienessä hoitokodin keittiöss. Siellä opin näkemään itse valmistetun ruuan tekoprosessia, joka ei suinkaan ole kokonaisuudessaan tapahtuvaa sinä päivänä, kun tekeillä oleva ateria valmistetaan. Nykyisin suosittu Meal Prepping eli ateria preppaus on pitkälti tämän kaltaista. Ennakoidaan tulevaa ja tehdään asioita puolivalmiiksi etukäteen.

Näin kerran viikossa tapahtuvan raaka-aineiden hankinta onnistuu hyvin, koska herkästi pilaantuvia tuoretuotteita voi esivalmistella jo hyvissä ajoin etukäteen. Meillä syödään paljon broileria ja usein aloitan tilauksen tulon jälkeen juuri broileriruokien teolla tai ainakin kypsennän lihan jo etukäteen valmiiksi.  Hyvä esimerkki tästä on broilerin koipien kypsennys haudutuspadassa. Jos sinulla ei ole vielä haudutuspataa pääset * tästä linkistä tutustumaan Cerveran valikoimista löytyviin vaihtoehtoihin. Itse olen käyttänyt haudutuspataa kolme-neljä vuotta ja ei ole tarvinut katua hankintaa. Helpottaa monessa tilanteessa ruuanlaittoa. Yksi ihan loistava esimerkki on riisipuuron valmistus, joka minulle oli ennen padan hankintaa kammotus. Nyt ei tarvitse muuta kuin laittaan aineet ohjeen mukaisesti pataan ja odotella puuron valmistumista. Puhumattakaan maukkaan nyhtölihan kypsennystä hitaasti ja matalalla lämmöllä.

Liha- ja kalaproteiinit ovat hyvin pitkälle tämän kaltaisia viikosta toiseen. Pakastekalaa tilaan yleensä joka viikko, nyt oli poikkeus tähän. Jonkin verran käytän kinkkusuikaleita, kebeb-suikaleita tms. esimerkiksi kiusausruokiin.

Moni on kysynyt miksi käytän verkkokauppatilausta ja noudan tuotteet pakattuina noutopisteestä. Vastaan tähän kolmella ensimmäisenä mieleeni tulevilla syillä:

  • Suunnittelu helpottaa stressiä ruuanlaitossa – etukäteen suunniteltu ruokalista runko ja sen mukaisesti tilatut tuotteet antavat tunteen siitä, homma on hallinnassa. Näin vältän viime hetken tuskailut ja kauppaan ryntäilyt miettiessäni mitä tänään syötäisiin.
  • Heräteostokset jäävät tekemättä, kun kaupassa käyntiä on harvoin itsellä. Kaupassa käynnistä tulee myös harvinaista herkkua, jolloin voi tutkia ajan kanssa valikoimaa ja katsella uutuustuotteita.
  • Ruokabudjettia on paljon helpompi hallita tällä tavalla.
Liha- ja kalaproteiinien lisäksi pyrin aina ostamaan myös jotain kasviproteiinia. Kotona on aina kuivakaapissa mm. soijarouhetta, jota käytän lähes viikoittain ruuissa. Kikherneet ovat myös vakiona, niistä valmistan leivänpäällystahnoja.

Mielestäni selviämme kohtuu edullisilla ruokamenoilla kuukaudessa. Meitä on neljä aikuista eli kolme miestä ja minä. Kolme meistä syö kaikki ateriat tässä taloudessa ja neljäs käy syömässä kerran päivässä meillä. Ruokamenomme ovat nyt hintojen noustua 450-500 €/kuukausi eli jos tuon laskee viikkoa kohti niin se on n. 113 € – 125 € ja vielä kun tuon jakaa pääluvulla niin ei se ole paljon. Poikamme, joka asuu meillä ostaa itselleen kyllä vielä lisää välipaloja, joita me miehen kanssa emme syö. Teen itse puuroja, marja-/hedelmärahkoja yms. joita syömme miehen kanssa välipaloina. Toinen poikamme syö omassa kodissaan muut ateriansa paitsi päivällisen meillä.

Leivon itse lähes kaikki makeat leivonnaiset joita käytämme. Meillä aika harvoin on jotain kahvileipää, mutta aika ajoin saan leivontakärpäsen pureman ja silloin näitä tuotteita kyllä kuluu koko ajan.

Otan paljon ideoita ruuanlaittooni somekanavilta ja erityisesti Tiktokin ruokaohjeet ovat mielenkiintoisia ja innostavia kokeiluihin. Tänään meillä oli pannulasagnea ruokana ja sekin idea on Tiktokista poimittu. Lukemassani ohjeessa oli tosin käytetty jauhelihaa. Minä sen sijaan käytin  muutama päivä sitten valmistamaani purkkihaukea ja ruuasta tuli tosi maistuvaa. Käytän myös Yhteishyvän, K-Ruoka, Valio ym. valmiita ohjeita ja reseptejä. Ajattelen, että ne ovat koekeittiöissä moneen kertaan testattuja ohjeita joita käyttämällä menestyminen on aika varmaa.

Pakasteita käytän myös apuna ruuan valmistamisessa. Pakastekalan lisäksi ostan pakastevihanneksia, koska suurimman ajan vuodesta ne ovat edullisia ja laatu on taattu. Laadulla tarkoitan sitä, että niissä ei ole ainakaan hometta heti kotiin tuomisen jälkeen tms. pilaantumista nopeuttavaa. Kotimaisia juureksia ostan kyllä ihan tuoreena ja tietenkin vihreät salaatit. Tänä syksynä pyrin saamaan niin paljon kuin mahdollista metsä- ja puutarhamarjoja pakastettua. Mansikat oli kyllä jätettävä hankkimatta niiden korkean hinnan vuoksi. Onneksi puolukka- ja omenasatokin näyttävät lupaavilta.

Kiitos käynnistä blogissani ❤

Marke

* Säästä SweepBankin määräaikaistilille ja nauti huikeaa jopa 4% vuosikorkoa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMETKATEGORIAT