Ameriikan omenakakku

Julkaisu sisältää kaupallisia linkkejä, jotka ovat merkityt *-merkillä

Olen löytänyt muutamia kivoja 80-luvulla vihkoon kirjoittamiani, vanhoja omenapiirakkaohjeita. Tänään leivoin Ameriikan omenakakun. Kirjoitan ohjeen tähän juuri siinä muodossa, kuin sen olen saanut. Tämän olen saanut todennäköisesti joltain työkaveriltani, koska ohje on kopioitu koneella käsinkirjoitetusta ohjeesta.

 • 50 g voita tai markariinia
 • 30 g rasvaa
 • 1 ½ dl sokeria
 • 1½ dl kermamaitoa, mieluummin hapanta
 • 3 – 4 omenaa
 • 1 – 2 tl kanelia
 • 2 keltuaista tai 1 muna
 • 3 3/4 dl vehnäjauhoja
 • 3 tl leivinjauhetta
 • 2 rkl sokeria
 • 30 g voita

Voi ja rasva ja sokeri hierotaan vaaleaksi ja kuohkeaksi. Munankeltuaiset lisätään yksi kerrallaan, sitten kermamaito ja viimeksi jauhot sekä leivinjauhe keskenään sekoitettuna. Taikina voideltuun vuokaan tai pannuun. Omenat kuoritaan, leikataan ohuiksi lohkoiksi ja asetetaan taikinan päälle tiheisiin riviin niin, että kakun pinta täyttyy. Kanelia ja sokeria ripotellaan päälle ja lopuksi pannaan pinnalle muutamia voinokareita. Kakkua paistetaan kohtalaisen kuumassa uunissa noin 45 min.

Tarjotaan kahvin tai teen kanssa, myös yksinkertaisena jälkiruokana tai sitruuna tai vanilja kastikkeen kanssa.

Semmoinen suloinen ohje 🥰 Itse vähän sovelsin eli voita laitoin 100 g. Omenia meni useampia, koska olivat niin pieniä. Päälle laitoin ehkä vähemmän voita kuin ohjeessa on ja kermamaito oli minulla kermaa. Kerma ei liioin ollut hapanta, mutta tehdessäni tuli mieleen, että kermaviili olisi voinut sopia tuohon hyvin. Kohtalaisen kuuman uunin arvioin itsekseni 200 asteiseksi ja paistoin kakkua n. 30 min.

Äsken juuri maisteltiin kakkua teen kanssa ja on hyvän makuinen. Kakun kanssa sopisi mainiosti ohjeessakin mainittu vanilja- tai sitruunakastike, mutta kyllä meillä teki hyvin kauppansa ihan tuollaisena ilman kastikkeita.  Kiinnostaako kokeilla ohjetta – laita kommenttia tai viestiä, mitä tykkäsit 😊

PS. Tämän kakun valmistuksessa olisi ollut kiva käyttää omenanlohkojaa, josta edellisessä kirjoituksessani mainitsin.

*Voita 1000 € Jysk-lahjakortti


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMETKATEGORIAT