,

Hävikkiruokaa netistä – hävikkiruuan verkkokauppatilaus tuli

Julkaisu sisältää kumppanuusmarkkinointilinkkejä, jotka ovat merkitys *-merkillä

Eilen illalla haettiin haettiin ruuan hävikkiruokakaupasta tilaamani tilaus paikallisesta palvelupisteestä.  * Matsmartilta tilatut tuotteet tulevat meille Matkahuollon kautta parista päivästä viikon toimitusajalla. Tämän tilaukseni tein maanantaina ja torstaina paketti oli noudettavissa eli mielestäni varsin hyvä toimitusaika. Tilaan hävikkiruuan verkkokaupoista keskimäärin joka toinen kuukausi. Seurailen vähän mitä käyttämiämme tuotteita tulee tarjouksiin ja vertailen melko tarkasti hintoja eniten käyttämäni ruokakaupan hintoihin. Tuotemerkit tietenkin voivat olla eri merkkejä, mutta katson mielestäni lähinnä samankaltaisia tuotteita vertaillessani hintoja.

Kaikki tilaamani herkut olivat superhalpoja eli Kismetit 2€/3 kpl, Mysli 0,99 €, pikkuleipärasia 0,99 €, Dajm 2 kpl 3 €. Meidän tavallisessa viikko-ostoskorissa ei ole herkkuja oikeastaan lainkaan.

Kotimaisen pastojen ja makaronin valmistajan konerikon vuoksi on kauppojen pastahyllyt huutaneet tyhjyyttään. Matsmartilla on oma tuotemerkki Saved By Motatos, jonka tuotteet ovat valmistettuja hävikiltä pelastetuista ainesosista. Esimerkkinä pastan tuottamisesta syntyy aina hävikkinä pieniä pastan päätypalasia, kun spagetit rimmataan saman pituisiksi. Näistä hukkapaloista on luotu mm. fusillia. Luettuani tämän tuotetarinan Matsmartin sivuilta ymmärrän miksi Motatos pastat tuntuvat niin hyvä laatuisilta. Nehän itseasiassa ovat laadukkaita vaikka ovatkin ns. jätepaloista luotuja.  Omassa tilauksessani on aina mukana pastoja useampi pakkaus. Aamiaismysliä en ole tainnut ostaa muutamaan vuoteen – nyt otin paketin ja aion herkutella viikonloppu aamuina sillä.

Erilaiset mauste- ja salaatinkastikkeet ja maustetut majoneesit ovat useimmiten valikoimassa. Tarjoussetit ovat 2-3 kpl suuruisia ja tulevat pääsääntöisesti edullisemmiksi kuin käyttämäni ruokakaupan vastaavat.

Salaatinkastikkeet olivat välillä kokonaan pois ruokakaapistamme. Tein vain yksinkertaisen öljy-viinietikkakastikkeen salaattiin suoraan. Vaihtelun vuoksi olen alkanut tilaamaan näitä valmiita kastikkeita ja majoneeseja silloin kun ne ovat järkevässä tarjouksessa. Käytän itse näitä myös leivän päällä ja nämä antavat mukavasti makua leivälle, jossa on tämän lisäksi kurkkua tai tomaattia.

Tämän kertaisessa tilauksessani oli ihan uutuus tuotteena meille aasialaiset höyrysämpylät – huomen aamuna taidan kokeilla miltä ne maistuvat.

Kotivarasta on viime vuosina puhuttu enemmän kuin aikaisemmin. Koronan myötä siitä puhuminen tuli hyvinkin joka päiväiseksi ja moni tuli ensimmäisen kerran tutuksi koko asian kanssa. Itse olen ollut Martta-toiminnassa mukana ja siitä syystä asia oli melko tuttu ja selvä mitä se tarkoittaa. Tällainen ruuan hankinta tapa, että ostaa kerralla vähän useamman päivän ja osittain jopa useampien viikkojen ruokaa kerralla pitää myös tuon kotivaran osaltaan kunnossa. Kotivaran tarkoitushan onkin kiertää käytössä niin, että hävikkiä ei synny.

Hävikkiverkkokauppojen tuotesivuilla voi asiakas tarkistaa tuotteiden parasta ennen päiväyksen ja sen mukaan valita omaan käyttöön sopivia päiväyksiä. Kaikki hävikkiuhan alle joutuneet tuotteet eivät suinkaan ole pian vanhenevia tuotteita.  Joukossa voi olla myös pakkausvirheiden aiheuttamia hävikkiuhkaan joutuneita tuotteita tai muita vastaavia ns. pikku virheitä. Tällaiset virheet eivät kuitenkaan estä käyttämästä tuotetta ravinnoksemme. Minusta on tosi hieno juttu, että on mahdollista saada hankittua ruokaa myös tällä tavalla edullisemmin.

Kiinnostuitko lukemastasi tai oliko tämä hävikkiverkkokaupasta ostaminen jo tuttu juttu sinulle?

*  Voita itsellesi Tokmanni-lahjakortti vastaamalla kyselyyn

* Hae SweepBankin luottokorttia ja nauti myös kortin mukana tulevan SweepBank pankkisovelluksen kaikista palveluista ja eduista


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMETKATEGORIAT