Itse tehtyjen villasukkien korjaamisidea

Minulla on tapana kerätä puhki tai lähes puhki kuluneet villasukat yhteen laatikkoon ja sitten saadessani inspiraation otan sieltä korjattavan parin esiin ja jollain omintakeisella tavallani korjaan sukat.👵 Parsiminen sana ei oikein kuvasta tätä useimmiten käyttämääni korjausmenetelmää. Olen kutonut moniin sukkiin paikat. Olen tehnyt niin, että olen keränyt silmukat sukan silmukoista tai niin kuin näiden sukkien kohdalla tein, että kudoin sukkaan erillisen paikan. Netistä löydät varmasti monia paljon fiksumpia tapoja kuin tämä minun käyttämäni ja niistä löytyy myös selkeitä ohjeita. Löysin mm. täältä Outi`s life blogista yhden tavan eli virkata uudet pohjat kuluneiden päälle. Toisen blogin, jossa on ohjeita korjaukseen löysin täältä Arjen juhlaa -blogista. Marttojen ohjeet ovat aina pettämättömiä ja ohjeita parsimiseen löytyy myös sieltä.

Olen myös käyttänyt virkkausta korjauksissa – olen virkannut paikkoja, jotka olen ommellut sitten vahviketta tarvitsevan kohdan päälle. Olen myös virkannut kiinni sukkaan paikkoja, kuten tein näiden kuvassa olevien sukkien toisen sukan kantapään kohdalla. Tuossa sukassa oli ensimmäinen paikka kudottu niin, että olin ottanut silmukat sukasta ja kutonut siihen paikkapalan. Tuolla tavalla tehtyäni kävi nopeasti ilmi, että liitoskohta ei tule kestämään kovaa kulutusta ja niin nyt virkkasin siihen tuollaisen vahvikeosan. Virkkaamisen aloitin suoraan sukan pohjasta ja sen jälkeen ompelin paikkapalan kolme sivua villalangalla kiinni sukkaan.

Kuten kuvasta näkyy sukat ovat jo kovassa käytössä. Ovat ihanan lämpimät jalassa ja noita paikkauksia ei tunne mitenkään möykkyinä jalkapohjan alla. Varmasti olisivat hyvin liukkaat, jos lattia ei olisi tällainen vanha, kulunut lautalattia niin kuin meillä.😊

Otin sukan vielä jalasta ja kuvasin tuon pohjan. Unohtui kuvata silloin näitä korjauksia tehdessäni kuvanotto – silloin otin vain videolle eri vaiheita. Pientä hiomista on vielä tässä toiminnassa, että tulee huomioitua nämä eri julkaisukanavani.😄

Minulle tulee näistä paikkaustouhuista aina sellainen hyvä mieli – ihan kuin olisin kiitollinen tekemästäni työstä. Varmasti niin onkin – olen itselleni kiitollinen, että arvostan aiemmin tekemääni käsityötä niin paljon, että haluan korjata sitä vielä pidentääkseni sen käyttöikää.

Harrastatko sinä parsimista, paikkausta tai muuta vaatteiden korjausta? Olisi kiva lukea sinun ideoitasi näihin korjausjuttuihin👍

Kiitos, että kävit luonani – olet sydämellisesti tervetullut uudelleen💟


2 vastausta artikkeliin “Itse tehtyjen villasukkien korjaamisidea”

 1. Tiia Koivusalo avatar

  Ihan mahtavalta näyttää täällä. Huikeeta Marke ja onnea uudelle blogikodille. 🥰

  1. Markesalo avatar
   Markesalo

   Kiitos <3 – ja niinkuin sanoin jo aiemmin, että iso kiitos kuuluu pojalleni, joka on kärsivällisesti jaksanut tehdä tämän pohjustuksen minulle valmiiksi ja lisäksi hän on editoinut minun vanhojen julkaisujeni ulkoasua siistimmäksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMETKATEGORIAT