Nokkospestoa – hyvää villiruokaa

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.

Sain juuri pr-paketin *Mettä-tuotteita. Tutustuin etukäteen Mettä-tuotteisiin heidän verkkokauppansa  kautta ja kiinnostuin ensimmäisenä Nokkospesto- rouheesta.  Pesto on herkkuani ja nokkosen ravinteikkuudesta olen lukenut, joten sen avulla ruokavalion rikastuttaminen on jo pitkään ollut mielessä. Jostain syystä en vain ole saanut aikaiseksi keväällä kerätä tuoretta nokkosta ja kokeilla sitä lettuihin tai keittoon. Onneksi on näitä valmiiksi kerättyjä ja kuivattuja, laadukkaita tuotteita tarjolla.

Mettä nordicin omalla sivustolla on kolme vuotta sitten kirjoitettu näin : “Puoli vuotta sitten syntyi tavaramerkkirekisteröintikelpoinen ja selkeästi vientiin tähtäävä brändi  METTÄ – Flavours from Nordic forests. METTÄ nordic on brändi, joka viestii vahvasti suomalaisen metsän upeista mauista, puhtaudesta, kestävyydestä, hyvinvoinnista ja hitusen metsään liittyvästä mystiikasta.”

Minä tein oman maistelu pestoni pussin kyljessä olevan ohjeen mukaisesti. Omaan makuuni voimakasarominen kylmäpuristettu oliiviöljy oli vähän tymäkkä tähän ja seuraavan pestoni teen miedompi aromiseen öljyyn. Lisäsin pestooni pecorino-raastetta, joka taittoi öljyn makua mukavasti pehmeämmäksi. Tämän herkullisen ja ravinteikkaan tahnan sekoitin spagettiannokseeni ja nautin kesäpäivän lounaakseni. Itse valmistetun siemennäkkärin päällä tämä myös varmasti on hyvä makuyhdistelmä.

Olen harrastanut tämän kaltaisia viherpestoja tai -tahnoja aiemminkin. Lehtikaalista, auringonkukansiemenistä, valkosipulista ja öljystä saa myös hyvän makuisen tahnan, jota voi käyttää leivän päällä, Maistellessani tätä nokkospestoa tuli mieleeni kokeilla yhdistää tämä tuollaiseen lehtikaalipestoon.  Tälle pestomaiselle tahnalle tulee mieleen monenlaisia käyttökohteita salaatinkastikkeesta itse leivotun leivän täytteeksi, siis samaan tapaan kuin bostonkakku tehdään. Tämän leipä idean näin äskettäin Instagramin puolella Mettä Nordicin omassa julkaisussa.

Ainakin pastaan sekoitettuna tämä toimii erinomaisesti – lisäsin nokkospeston joukkoon ripauksen pecorino-raastetta. On tämä meidän maamme vaan hieno paikka asua ja elää – voimme kerätä itsekkin, niin halutessamme, vaikka mitä villiruuaksi sopivaa ihan läheltämme tai kohtuu etäisyyden päästä.

Käytätkö sinä paljon villiyrttejä tai muuta villiruokaa ruuanlaitossasi?

Jos kiinnostuit kokeilemaan  saat heidän verkkokaupastaan 10 % alennuksen koodilla METTÄSOMEETTA!1  Tehdessäsi *tämän linkin kautta verkkokauppasta ostoksia, saan minä pienen kumppanuuskomission😊


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMETKATEGORIAT