Pieni esittely

Olen aktiivinen Instagram-bloggaaja ja siellä useamman kerrankin on jo tullut esiteltyä itseni “kuka tilin takana on” -teemalla. Ajattelin, että tänne voin myös vähän avata tätä profiiliani.

Blogini aloitusaikaan olimme asettuneet syntymäpaikkakunnallemme paluumuuttajina asumaan. Talo, jossa asumme ja joka oli suurin syy paluuseemme, on puolisoni vanhempien aikoinaan (v. 1959) rakentama. Blogini nimi perustuu juuri tähän – koen tämän kotini olevan monellakin tasolla Anopin aarre. Mietin herätellessäni blogiani uudelleen, että pitäisikö vaihtaa tälle nimi, joka kuvastaisi enemmän jotakin… No – en voinut mitenkään keksiä tämän parempaa, joka itselleni avautuu aina enemmän ajan myötä. Edit 6.7.22 Blogin nimen muutin yhteneväiseksi muissa kanavissa käyttämäni nimen kanssa.

Minä olen 65-vuotias eläkeläinen, joka käyn aina silloin tällöin tekemässä muutamia työpäiviä. Onnekseni olen kouluttautunut vielä yli nelikymppisenä itselleni täysin uuteen ammattiin ja se mahdollistaa näitä työkeikkoja edelleen. Olen ensimmäisen merkonomikoulutukseni pohjalta työskennellyt ensin kolme vuotta hotellin vastaanottovirkailijana ja sitten 12 vuotta  pankkitoimihenkilönä. Yli 20 vuotta sitten muutimme täältä kotipaikkakunnaltamme ensin Kanta-Hämeeseen ja sittemmin vielä yli kuudeksi vuodeksi pääkaupunkiseudulle. Tuolloin tuli ajankohtaiseksi miettiä, mitä ja miten työllistyn jatkossa. Alku vuodet tein tuote-esittelijän ja elintarvikekonsulentin sekä menekinedistäjän töitä. Silloin tulivat tutuiksi useiden kaupunkien ostoskeskuksien marketit. Noissa työkuvioissa tapahtui isompi rakenteellinen muutos vuosituhannen taitteessa ja työllisyysnäkymät alkoivat olla epävarmoja. Jotain oli mielestäni keksittävä, joka antaisi turvaa tulevaisuuteen.

Oli kesä v.2002 ja tuli tunne, että nyt on pakko tehdä jotain tilanteen korjaamiseksi. Niin hakeuduin osa-aikaiseksi siivoojaksi ison siivousliikkeen palkkalistoille. Aluksi tein hetken sekä konsulentin työtä että iltasiivousta. Hakeuduin myös samaan aikaan puhdistusalan perustutkintoa suorittamaan omaehtoisena koulutuksena. Siitä se sitten lähti! Hyvin nopeasti olinkin naapurikaupungin sairaalan laitoshuollossa työssä ja heidän kanssaan solmitussa oppisopimussuhteessa. Näin alkoi uuden oppimisen aikakausi ja en olisi osannut arvata silloin, miten antoisa aika työelämässä siitä sai alkunsa.

Suoritin seuraavan seitsemän vuoden aikana puhdistuspalvelualan perustutkinnon, siivoustyönohjaajan ja siivousteknikon erikoisammattitutkinnot. Vaihdoin myös työpaikkoja muutaman kerran, joka näin jälkikäteen katsoen lisäsi haasteita melkoisesti.  Haasteet antoivat kokemusta, jota muuten olisi ollut lähes mahdoton hankkia. Minulla oli onni päästä sellaisien työnantajien palvelukseen, jotka kannustivat uuden oppimiseen ja avasivat portteja eteenpäin. Muutimme Helsinkiin ja pääsin Helsingin kaupungille töihin. Tuo aika (karvan auki viisi vuotta), jonka siellä olin, tarjosi taas ihan uudet ulottuvuudet tutustua ammattialaani ja pääsin tekemään yhteistyötä monien eri tahojen kanssa. Tutuiksi tulivat alueen oppilaitokset, jotka kouluttivat puhtauspalvelualan ammattilaisia, oppisopimustoimistojen väki jne. Sain jopa käydä työnantajan tarjoamana näyttötutkintomestari koulutuksen.

Vielä halusin vähän lisätä haasteita itselleni ja vaihdoin työpaikkaa päätyen silloisen HUS Desikon palvelukseen. Taas sain oppia todella paljon uutta ja pääsin näkemään alan kärkipaikkoja puhuttaessa sairaalahygieniasta sekä sosiaali- ja terveydenhuollon siivous-/laitoshuoltokohteista. Tuo paikka oli se ns. urani huippukohta, johon ylsin.  …. ja sitten olikin aika miettiä, mikä elämässäni  on tärkeää…

Nyt asumme kuudetta vuotta täällä yhteisellä kotiseudullamme takaisin. Näin jälkikäteen ajateltuna oli kyllä ihan huippu lentomatka, jota kesti vajaa 20 vuotta. Kiitollisena olen tänään, koska sain kokea mitä tarkoittaa käytännössä toteuttaa unelmiaan ja elää oman näköistä elämää. Minulle se tarkoittaa itsensä hyväksymään opettelua ja elämän tarjoaman ohjauksen oivaltamista.💖 Mikään elämässäni ei ole sattumaa ja kaikella on tarkoitus ja merkitys. Kaikesta mitä teen jää myös jälki🌈

Kiitos Sinulle, joka jaksoit lukea ja mahdollistit minun tämän osa-alueeni näkyväksi tulemisen💕

Jos tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sitä eteenpäin, kiitos!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMETKATEGORIAT