Joko shampoopöllöt ovat sinulle tuttuja?

Sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä

Tuotteet saatu

Palashampoot – Hattara ja Hassu Famo kosmetiikan shampoopöllöt

Sain testattavakseni kotimaisen Famo kosmetiikan palashampoot Hattara- ja Hassu -shampoopöllöt.  Famo kosmetiikan kotisivuilla yritystä kuvataan näin: “Famo on pieni suomalainen yhden naisen yritys Tuusulassa. Tuotteet valmistetaan käsin luontoa kunnioittaen, ripauksella huumoria ja veikeällä hymyllä maustettuna. Famon keulakuvana hymyilevät pöllöt. Pöllö kuvastaa viisautta. Kotimainen käsin valmistettu tuote on viisas valinta!  Famon kohderyhmänä ovat etenkin tuoksuherkät. Maailma on niin täynnä tuoksuja, ettei ole ihme jos nokka menee tukkoon. Eteerisillä öljyillä maustettuja tuotteitakin kuitenkin löytyy tuoksuista pitäville.”  Famon tuotteet ovat 100 % luonnonkosmetiikkaa. Tuotteet on pakattu pahvisiin pakkauksiin.

Tein somen puolelle kaupallisen yhteistyön Famon kanssa ja sain sitä varten testattavakseni Hattara ja Hassu shampoopöllöt. Olen nyt  ennättänyt jo käyttämään molempia shampoopaloja useamman kerran. Minulla on ennestään kokemusta luonnonkosmetiikka palashampoista ja näin on vertailupohjaa olemassa näitä  palashampoita testatessani. Hattara shampoopöllö on tarkoitettu rasvoittuvalle hiuspohjalle ja Hassu shampoopöllö on kosteuttava savishampoo kuivalle hiuspohjalle.

Omat hiukseni ovat osittain harmaantuneet. Ne jotka ovat  harmaita, ovat myös kuivia.  Hiukseni  ovat alkaneet taipua harmaannuttuaan.  Siinä osassa hiuksiani joka ei ole vielä harmaata, hiukset ovat  lasimaisen liukkaat ja melko taipumattomat. Pesen hiukseni joka toinen – joka kolmas päivä, joten harvoin ne ennättävät rasvoittua, mutta kyllä jo kolmantena päivänä ovat jonkin verran raskaammat. Hassu shampoopöllö pesee hiukseni hyvin ja riittää teholtaan hiusteni pesuun. Käytän myös Hattara shampoopöllöä suurin piirtein kerran viikossa. Hassu pöllön jälkeen hiukseni ovat hyvin kiiltävät ja mukavan pehmoiset sekä taipuisat. Hattara pöllö taas pesee selkeästi tehokkaammin hiuspohjaa ja pesun jälkeen olen suihkauttanut takaraivolla olevan pyörtyäisen ympärille hiukan hoitoainesuihketta. Hoitosuihke estää takaraivon hiusten takkuuntumisen.

Näin käytän palashampoota

  • Ensimmäiseksi etsin sopivan alustan palashampoon säilytystä varten. Tähän käy vaikka joku kahvilautanen tai muu pieni, matalareunainen astia tai ihan saippua-alusta. Vinkki vitosena annan, että oli alusta minkälainen tahansa, niin siihen kannattaa vielä laittaa pieni luffa-pala/-alusta palashampoon ja varsinaisen alustan väliin. Näin palatuote pysyy ilmavasti irti alustasta ja on miellyttävä käyttää.
  • Kostuta hiukset hyvin ennen shampoon lisäämistä. Pyöritä sitten hyvin kostutettuihin hiuksiin shampoota – pieni määrä riittää. Shampoota voi aina lisätä tarvittaessa, mutta alussa ei kannata liioitella määrän kanssa – palatuote on täyttä tavaraa ilman laimentavaa vettä.
  • Vaahdota hiukset hyvin shampoolla ja hiero hiuspohjaa sormenpäillä. Sen jälkeen huuhdo hiukset hyvin. Tämän jälkeen voit tarvittaessa käyttää vielä hoitoainepalaa. Itselläni ei ole hoitoaine käytössä, koska omat hiukseni eivät sitä kaipaa. Varsinkin Hassu shampoopöllön sisältämä pellavansiemenöljy sulkee hiusten pinnan niin, että erillistä hoitoainetta ei tarvita.

Kuvissa näet shampoopöllöt, joita

on jo käytetty useampi kerta. Tällaisten palatuotteiden alla käytän varsinaisen saippua-alusen ja palan välissä joko luffasienen palaa tai jotain muuta rakenteeltaan samankaltaista materiaalia olevaa palaa. Tämä luffan tms. käyttö auttaa shampoopalan kuivamista alustalla käyttöjen välillä ja näin shampoota ei turhaan jää tuohon varsinaiseen saippua-alustaan kiinni. Minulla on kuvissa sekä ihan saippualusta eli kaksiosainen alusta, jossa on reiällinen osa ja sen alla alunen, johon vesi valuu. Toinen lasinen saippua-alunen on anopin kaapista löytynyt pikku asetti, olisikohan ollut ennen vanhaan kermanekan aluslautanen.

Toimivatko tuotteet toivomallani tavalla?

Kyllä toimivat – olen erittäin tyytyväinen näihin suloisiin shampoopöllöihin. Ensimmäisenä kiinnitin huomioni siihen, että nämä eivät tahmaa. Tuotelupaus vakuutti näin kokemuksen kautta ja on toki helpompaa käyttää tuotetta, kun ei tarvitse käyttää pesun yhteydessä hiushuuhdetta. Shampoopalan muoto on minusta nerokas, koska näin pala säilyy pidempään paksumpana ja helpompana käyttää. Yleensä palatuotteet ovat litteitä ja jossain vaiheessa ne katkeilevat pieniä paloja on saippualustalla useampia. Suosittelen lämpimästi näitä kotimaisia, hajusteettomia ja lyhyellä inci-listalla varustettuja 100 %luonnonkosmetiikka olevia palashampoita.

 

 

 

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMET



KATEGORIAT