Talvikylvö, suorakylvö – kylvä vihannekset suoraan ulos ympäri vuoden

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä

Minulla on melko vähän sisällä tilaa taimikasvatukselle, niin kuin varmasti monella muullakin tilan ahtaus voi olla este taimien kasvatukselle ennen ulkoviljelyn aloitusta. Olen jo muutamana talvena ollut kiinnostunut talvikylvön ideasta ja nyt päätin kokeilla sitä itse. Valkosipulia ja joitakin yrttejä olen kylvänyt muutamana syksynä talven alle, mutta nyt kokeilen vähän useampaakin lajia.

Käytin vanhoja siemeniä ja itävyys on kysymysmerkki, mutta tuurilla niistä jotain lähtee kasvamaankin. Vähän harmittelin, että olisinpa ollut syksyllä nohevampi ja kylvänyt näitä kasvupenkkeihin. Minua jotenkin arvelutti kovasti syyskylvöt, koska meillä oli tosi paljon kotiloita pihassa viime kesänä. Niitä oli niin paljon, että en jaksanut aloittaa niiden kanssa taistelua. Nähtäväksi jää minkälainen invaasio meillä ensi kesänä on niiden kanssa. Pitää yrittää löytää sellaisia kasveja, joista ne eivät olisi  kiinnostuneita.

Näin tein kylvöni:

  1. Etsin sopivan kannellisen muovilaatikon ja porasin siihen muutamia reikiä pohjaan sekä sivuille. Nämä siksi, että liiallinen kosteus ja vesi pääsevät pois laatikosta.
  2. Laitoin erilaisiin muovirasioihin ja taimikasvatusruukkuihin multaa.
  3. Kastelin mullan ja annoin vetäytyä.
  4. Kylvin siemenet hajakylvönä mullan päälle ja ripottelin ohuesti multaa kylvämieni siementen päälle.
  5. Asettelin taimikasvatusrasiat/-ruukut laatikon pohjalle ja lisäsin lunta rasioiden päälle varmistamaan riittävän kosteuden.
Olin niin innoissani kaivamassa laatikkoa lumihankeen, että en malttanut odottaa seuraavaan päivään kuvan ottamista varten. Räpsäisin kuvan illan sinisenä hetkenä😅

 

Tuon muovilaatikon sitten kaivoin hankeen ja peittelin lumella. Nyt odotellaan kevättalvea ja aikaa, kun lumi alkaa sulamaan. Kun laatikon taas saa hangesta esille kurkistan sinne sen verran, että näen onko siellä tapahtunut mitään ja että kosteusasiat ovat siellä kunnossa. Sitten odottelen toiveikkaana vihreän ihmeen tapahtuvan ja siirrän tarvittaessa kasveja isompiin kasvuruukkuihin kasvamaan. Jos taimettuminen tapahtuu jo varhain, niin huolehdin mahdollisesta hallasuojauksesta vanhan lakanan tai kaksinkertaisen kasvuharson avulla.

 

*mainoslinkki

* sisältää mainoslinkin. Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMET



* sisältää mainoslinkin

* sisältää mainoslinkin, kuva: Olo-apteekki

* sisältää mainoslinkin

KATEGORIAT