Eroon turhasta tavarasta

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä

Kirjoittaessani tätä blogiani on uudenvuodenpäivä. Ulkona on tosi kaunista puhtaan lumen peittäessä  puita ja pensaita.  Taivas on sininen ja korkealla puun latvoissa voi nähdä jäätimanttien kimaltelevan kireässä pakkassäässä. Joulun ja uuden vuoden juhlimisten kiihkeimmät hetket ovat takana ja helpotuksen vire ilmassa. Kohta alkaa arki ja joulusomisteet riisutaan kodista laatikkoon ja varastoidaan odottamaan seuraavaa joulua. Vielä alkaneen viikon ajan aion fiilistellä tätä talven selän taittumista ja vuoden vaihdetta. Loppiaisena viimeistään koristeet saavat siirtyä varastoon. Voi olla, että se tapahtuu jo tässä viikolla ja loppiaista juhlin tuoreiden kukkien koristamassa kodissa. Alkanut viikko on säätietojen mukaan hyvin kylmä ja se antaa hyvän mahdollisuuden mattojen lumipesulle.

Näin joulun jälkeen alkaa tulla pakottava tarve siivoamiseen ja kaikenlaiseen kodin paikkojen järjestelemiseen sekä tavaran lajitteluun ja kierrättämiseen. Itselläni on ollut jo pitkään lähes ahdistava olo siksi, että meillä on niin paljon turhaa tavaraa. Tulevalla viikolla alan tekemään jotain asian edistämiseksi. Haluan vähentää tavarakuormaa ensimmäisenä keittiöstä ja oman huoneeni kaapeista.  Vielä en ole päättänyt miten tavaroistani aion päästä eroon. Kirpputoria olen miettinyt, mutta olen epäröinyt olisiko meidän tavaroille kysyntää sitä kautta. Viikon kokeilu ei tietenkään olisi kovin suuri riski kokeilla. Jos pöytävuokran verran saisi tuottoa, se olisi ihan riittävä.

Huomenna se sitten alkaa tavaroiden läpikäynti ja kirppispöydän varaus pitää tehdä myös heti. Todennäköisesti voin joutua odottamaan jonkin aikaa ennen kuin pöydän saan. Siitä onkin monta vuotta, kun olen viimeksi pöytää pitänyt. Nykyisin on vallan hienot sovellukset kännykkään, miten tuotteet saa hinnoiteltua ja voi seurata miten tavarat menevät kaupaksi. Muutamia astioita minulla on heti mielessä,  joita laitan myyntiin. Kummallinen on tämä ihmisen mieli, että pitää hillota tuolla kaapin hyllyissä isot määrät tavaroita pölyttymässä.

Olen pitkään seurannut useampia minimalismiin keskittyviä sometilejä ja siinä elämäntyylissä on jotain minua suuresti kiehtovaa. Ihan minimalismia en kuitenkaan omalla kohdallani tavoittele, mutta joku vähän sallivampi sen suuntainen ajatus minua kiehtoo. Omien vanhempieni elämäntyyli oli melko vaatimatonta ja minimaalista. Erityisesti isäni pyrki elämään hyvin yksinkertaisesti ja viihtyi sitä paremmin mitä vähemmän tavaraa oli hänen ympärillään. Hänelle riitti, kun sai seurata lintuja ulkona ja muutenkin hän viihtyi metsässä parhaiten. Olenko minä jotain pientä vaikutetta saanut myös häneltä perintönä.

Hinnoittelussa tulee olemaan haasteita. Yritän vähän jo ennakkoon tutkia minkälaisia hintoja noista kannattaa pyytää, jotta pääsisi tavarasta eroon, mutta tulisi kuitenkin arvostettua tiettyjä esineitä niiden arvoa ymmärtäen. Onko ruudun sillä puolella kodin raivauspuuhia suunnitelmissa?

 

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMETKATEGORIAT