Lanttulaatikkorieskat iltapalaksi

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä

Tein kaksi pientä rasiaa lanttulaatikkoa jouluksi ja toinen niistä jäi syömättä. Voisiko sanoa, että onneksi – siitä tuli nimittäin tosi hyviä rieskoja. Ohjeen rieskoihin löysin tällä kertaa K-Ruoka -sivustolta.   Rieskat ovat kyllä helppoja tehdä ja maistuvat aina – varma tapa käyttää hävikki hyödyksi lähes ruuasta kuin ruuasta. Hellapoliisin Instagram-tilillä oli tehty jopa maksalaatikosta rieskoja ja mikäs siinä, varmasti se taipuu rieskoiksi siinä kuin mikä tahansa muukin.

Minä tein rieskat tuolla K-ruoka ohjeella kaksinkertaisena. Lanttulaatikkoa oli n. 400 g.

Rieskojen ohje, jolla tulee 6 rieskaa:

 • 1 dl kevytmaitoa
 • 200 g lanttulaatikkoa
 • ½ tl suolaa
 • 1 kananmuna
 • 2 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 10 g voita (tämä minulta unohtui)
 1. Sekoita lanttulaatikkoon maito, suola ja kananmuna.
 2. Lisää jauhot ja kaurahiutaleet ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
 3. Lusikoi taikina kuudeksi keoksi leivinpaperin päälle pellille.
 4. Taputtele pyöreiksi rieskoiksi hyvin jauhotetuin käsin. Pistele rieskat.
 5.  Paista rieskat 250 asteessa n. 15 min, kunnes rieskat ovat kypsät.

Me söimme rieskat sunnuntai-illan suussa kahvin kanssa – lounas oli  venynyt niin myöhäiseksi, että päivällistä emme enää isännän kanssa syöneet vaan korvasimme sen näillä makoisilla lantturieskoilla.

*Määräaikaistalletus

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMETKATEGORIAT