Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä
Tein kaksi pientä rasiaa lanttulaatikkoa jouluksi ja toinen niistä jäi syömättä. Voisiko sanoa, että onneksi – siitä tuli nimittäin tosi hyviä rieskoja. Ohjeen rieskoihin löysin tällä kertaa K-Ruoka -sivustolta. Rieskat ovat kyllä helppoja tehdä ja maistuvat aina – varma tapa käyttää hävikki hyödyksi lähes ruuasta kuin ruuasta. Hellapoliisin Instagram-tilillä oli tehty jopa maksalaatikosta rieskoja ja mikäs siinä, varmasti se taipuu rieskoiksi siinä kuin mikä tahansa muukin.
Minä tein rieskat tuolla K-ruoka ohjeella kaksinkertaisena. Lanttulaatikkoa oli n. 400 g.
Rieskojen ohje, jolla tulee 6 rieskaa:
- 1 dl kevytmaitoa
- 200 g lanttulaatikkoa
- ½ tl suolaa
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 10 g voita (tämä minulta unohtui)
- Sekoita lanttulaatikkoon maito, suola ja kananmuna.
- Lisää jauhot ja kaurahiutaleet ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Lusikoi taikina kuudeksi keoksi leivinpaperin päälle pellille.
- Taputtele pyöreiksi rieskoiksi hyvin jauhotetuin käsin. Pistele rieskat.
- Paista rieskat 250 asteessa n. 15 min, kunnes rieskat ovat kypsät.
Me söimme rieskat sunnuntai-illan suussa kahvin kanssa – lounas oli venynyt niin myöhäiseksi, että päivällistä emme enää isännän kanssa syöneet vaan korvasimme sen näillä makoisilla lantturieskoilla.
Vastaa