Taatelikakku – kohti joulun makuja

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä

Eilen oli todella harmaa päivä ja vähitellen iltaa kohti alkoi maahan kerääntyä valkoista. Harmaana päivänä piti keksiä jotain piristystä ja muistin kaapissa olevan taatelipussin, josta olin suunnitellut tekeväni taatelikakun. Monille taatelikakku on jouluun kuuluva maku. Minun lapsuuskodissani sitä syötiin muulloinkin kuin jouluna. Ainakin pääsiäisen ajan kahvipöydässä sitä oli rahkapullien ohella.

                                                         

Tämä taatelikakku on helppo valmistaa. Taikinan ainekset sekoitetaan ilman vatkaamista. Tällä samalla ohjeella voit tehdä luumukakun vaihtamalla taatelit luumuiksi. Makua voit varioida maustamalla kakkusi esim. laittamalla vaniljasokerin tilalle 2 – 3 rkl rommia. Hapanjuurella leipova voi käyttää kananmunan tilalla 100 g aktiivista juurta.

Taatelikakku ohje:

1.

  • 1 pkt suikaloitua taatelia
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria   => keitä nämä kolme hitaasti keskenään soseeksi

2.

  • 200 g voita (vegaanisen voi tehdä 1 dl öljyä ja 100 g margariinia)
  • 2 munaa (Vegaanisen munan korvikkeen saa sekoittamalla keskenään 1 rkl peruna- tai maissitärkkelystä ja 1 tl leivinjauhetta. Vatkaa joukkoon 1 rkl öljyä ja 2 rkl vettä.) => lisää rasva ja munat jäähtyneeseen soseeseen.

3.

  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja  => sekoita nämä kuivat aineet keskenään ja lisää taateli-muna-rasvaseokseen

Kaada kakkutaikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. tunti.

Makoisia hetkiä sinulle💗

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen Marketta, bloggaaja ja sisällöntuottaja. Olen innokas tiktokkaaja, tubettaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMET



KATEGORIAT