Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä
Eilen oli todella harmaa päivä ja vähitellen iltaa kohti alkoi maahan kerääntyä valkoista. Harmaana päivänä piti keksiä jotain piristystä ja muistin kaapissa olevan taatelipussin, josta olin suunnitellut tekeväni taatelikakun. Monille taatelikakku on jouluun kuuluva maku. Minun lapsuuskodissani sitä syötiin muulloinkin kuin jouluna. Ainakin pääsiäisen ajan kahvipöydässä sitä oli rahkapullien ohella.
Tämä taatelikakku on helppo valmistaa. Taikinan ainekset sekoitetaan ilman vatkaamista. Tällä samalla ohjeella voit tehdä luumukakun vaihtamalla taatelit luumuiksi. Makua voit varioida maustamalla kakkusi esim. laittamalla vaniljasokerin tilalle 2 – 3 rkl rommia. Hapanjuurella leipova voi käyttää kananmunan tilalla 100 g aktiivista juurta.
Taatelikakku ohje:
1.
- 1 pkt suikaloitua taatelia
- 3 dl vettä
- 2 dl sokeria => keitä nämä kolme hitaasti keskenään soseeksi
2.
- 200 g voita (vegaanisen voi tehdä 1 dl öljyä ja 100 g margariinia)
- 2 munaa (Vegaanisen munan korvikkeen saa sekoittamalla keskenään 1 rkl peruna- tai maissitärkkelystä ja 1 tl leivinjauhetta. Vatkaa joukkoon 1 rkl öljyä ja 2 rkl vettä.) => lisää rasva ja munat jäähtyneeseen soseeseen.
3.
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3,5 dl vehnäjauhoja => sekoita nämä kuivat aineet keskenään ja lisää taateli-muna-rasvaseokseen
Kaada kakkutaikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. tunti.
Makoisia hetkiä sinulle💗
Vastaa