Sisältää mainoslinkin, linkki merkitty *-merkillä
Minun päiväni alkavat yleensä aamulla seitsemän ja kahdeksan välillä. Yleensä pyrin ”sulkemaan keittiön” jo hyvissä ajoin niin, että tiskipöytä on siistinä ja tyhjä likaisista astioista. Aina en onnistu aikatauluttamaan tekemisiäni illasta ja silloin astianpesukone on täynnä likaisia astioita tai pesuohjelma on kesken. Silloin on vain todettava, että huomenna on uusi päivä ja jatketaan hommia siitä mihin ne tänään jäivät. Niin kävi tämän kuvakertomukseni kohdalla ja aamu alkoi astianpesukoneen tyhjennyksellä ja tiskipöydän siivoamisella.

Minulla on tuossa sellainen aamujumppa, kun kierrän ympäri keittiötä ja laittelen astiat paikoilleen. Tällaisessa 70-luvun remontin jäljiltä olevassa keittiössä ei kovin kummoisesti ole ergonomisia tekijöitä otettu huomioon. Kaapit on lätkäisty mihin on parhaiten tilaa ollut laittaa. Tässä olisi kyllä ihan melko helppojakin ratkaisuja tehdä toimivammaksi näitä kaapistoja ja työtasoja. Meillä ei ole tarkoitus tehdä isompia remontteja tähän taloon. Seuraava omistaja voi sitten tehdä mitä parhaaksi näkee. Voin tunnustaa – olen kyllä visioinut esim. Ikean keittiöitä tähän ja sitä puuhellaa, joka täältä on heitetty jossain 70-luvun huumassa pois. Näinä aikoina olisi todella hieno juttu, jos puuhella olisi säilynyt.
Tuossa yläolevassa kuvassa näkyy miten korkeat kuivauskaapit meillä on – minä yletyn ottamaan tuolta ylemmältä hyllyltä joko keittiöjakkaran kanssa tai käyttäen vaikka paistinlastaa😅 Hyvin minä olen näiden kanssa selvinnyt, mutta kyllä matalammalla mitoituksella olevat kaapistot olisivat miellyttävämmät. Äitini asunnossa on sellaiset matalamman mitoituksen kaapistot ja niiden kanssa toimiminen on paljon helpompaa tällaiselle alle 160 senttiä pitkälle.
Näissä kuvissa näkyy vähän tätä keittiön työtilaa eli sitä on kahdella seinällä ihan reilusti. Tuosta kesällä uusitusta rosterikannesta tuossa tiskipöydällä pidän kovasti. Siinä voi leipoa ja pöydän saa helposti puhdistettua. Jopa kalan fileointi sujuu hyvin, kun voi pestä pöydän kunnolla ja saa myös huuhdottua kalan käsittelyn jälkeen.
Tällaisessa keittiössä minä häärään ja opettelen mm. hapanjuurileivontaa. Hyvin tässä mahtuu tekemään useammankin pellillisen vaikka pullia tai sämpylöitä. Silloin minä otan myös tuon ruokapöytämme käyttöön, niin laskutilaa tulee kiitettävästi. Kohtahan se leivonta sesonki on taas meillä edessä, kun aloitan jouluvalmistelut.
Vastaa