Kun herkkuhammasta alkaa kolottaa, siinä ei auta mikään muu kuin keksiä jotain herkkua suuhun pantavaksi. Minulla ei ole kotona mitään erityisiä herkkujemmoja, vaan ainut tapa on saada apua tilanteeseen itse valmistamalla jotain hyvää. Tällä hetkellä pakastimessani ei ole mitään leivonnaisia, jotka olisivat toimineet tähän hätään. Muistin nähneeni jossain ohjeen mikrossa valmistettavasta mukikakusta ja ei auttanut muu kuin alkaa etsimään ko.ohjetta.

Ohjeen, jota sovelsin, löysin meilläkotona.fi sivustolta. Muunsin jonkin verran ohjetta ja valmistin kakkuni gluteenittomana:
Mukikakku mikrossa, gluteeniton
- 2 rkl voita tai margariinia ->käytin Keiju–margariinia , mutta jatkossa käytän vastaavaa pullomargariinia
- 3 rkl durrojauhoja (itsellä Virtasalmen viljatuotteen durrojauhot)
- 3 rkl sokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1/4 tl leivinjauhetta
- 1/2 muna -> omaani laitoin kokonaisen munan
- 1,5 rkl maitoa
- Sulata rasva mukin (käytin n. 3 dl mukia) pohjalla
- Sekoita joukkoon muut aineet tasaiseksi taikinaksi
- Kypsennä mukikakku mikron täydellä teholla minuutin ajan tai kauemmin, jos kakku näyttää tarvitsevan sitä. Kypsennysaikaa kannattaa kuitenkin lisätä varoen, jotta kakustasi ei tule liian kuivaa.
Tällaista kakkuahan voi sitten versioida erilaisilla mausteilla – kaakaon voi vaihtaa vaikka kardemumma-kaneli yhdistelmään tai joukkoon voi lisätä valkosuklaamuruja, jotain karkkeja tai marjoja.
Aiotko kokeilla mukikakkua mikrossa valmistamalla?







Vastaa