,

Mitä kahviin maidon loppuessa?

Sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä

Olen ollut torstain ja perjantain omilla menoillani ja täällä kotona ovat miehet  olleet ilman emännöitsijää.  Torstai meni kotiseuturetkeilyn parissa eläkeläisyhdistyksen järjestämällä retkellä ja eilisen vietin Keuruulla Hotelli Keurusselkä  Keski-Suomen Eläkkeensaajat  järjestämässä syystapahtumassa.  Kotona oltiin jo alkuillasta ja kiiruhdin linja-autolta suoraan kotiin ja saunan lämpöön.  Kaupassa käynti unohtui kokonaan.  Aamulla herättyäni aloin katselemaan aamupalaa ja siinä kohtasin karun tosiasian.  Maito oli ihan loppu jääkaapista ja ei meidän pakastimesta enää löytynyt leivän murustakaan.

Ihan sekunnin taisi olla kiukku pinnassa, mutta tosi nopeasti tajusin, että tässä on mahdollisuus. Aloin etsiä googlesta apua kysymällä “voiko vaniljakastiketta laittaa kahviin?”

Vastaus löytyi ja hyvin yksinkertainen ohje:

  • Kaada kuuma kahvi kuumuuden kestävään lasiin – huomioi tuo lasissani oleva lusikka, se on lasin suojana kuumaa kahvia kaadettaessa lasiin. Kauniita kuumuutta kestäviä mukeja löytyy paljon markkinoilta ja yhden ihanan linkitän sinulle * tähän.
  • Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike kevyesti vaahdoksi ja lusikoi kahvin päälle. Jos asioit esim. * Matsmartissa, voit löytää silloin tällöin vaniljakastikkeita myös heidän valikoimastaan.

Miten minä sitten ratkaisin aamupalani leivän puuttumisen? Niin kuin ehkä jo tiedätkin, että  minulla on tapana käyttää melko paljon myös verkkokauppoja elintarvikkeiden hankintapaikkoina. Meillä on aina pieni kotivara elintarvikkeita, joiden avulla selviäisimme useamman päivän ilman kaupassa käyntiä. Niinpä tälläkin kertaa oli kaapissa vielä yksi avaamaton tortillapaketti.  Vehnätortillat, jääkaapista löytyneet juustoraaste ja vihannekset olivat täydellinen pelastus tämän lauantai-aamun aamupalaan. Tortillat olivat viimeksi *tilaamassani Matsmartin tilauksessa tulleita. Tänään teen uuden tilauksen, jotta saan hyödynnettyä voimassa olevan alekoodin.

Matsmartilla on nyt alekoodi uusille tilaajille, jotka tilaavat vähintään 50 €:lla. Alekoodilla uusisuper17 saat uutena asiakkaana 17 % alennuksen. Jo olemassa olevia asiakkaita muistetaan myös alekoodilla heidän tilatessaan vähintään 55 €:lla. Alekoodilla super12 saat 12 % alennuksen. Alennuskoodille löytyy paikka, kun menet kassalle viimeistelemään tilaustasi. Nämä koodit ovat voimassa 1.10.23 asti eli huomisen päivän vielä ennätät hyödyntää näitä.

Nuo tortillat ovat monen tilanteen pelastaja. Olen aika monia itselleni täysin uusiakin ideoita jo noilla kokeillut. Aikoinaan 2000-luvun alkupuoliskolla jo olivat erilaiset tortillavuoat ja rullat blogeissa suosiossa ja silloin tuli niihin tutustuttua. Vaikka lapsista ja nuorista kasvoi vuosien myötä aikuisia perheellisiä ihmisiä, niin minulla ja miehellä säilyivät nämä meidän kutsumat “perjantai-extrat” ruokailuissa mukana. Näillä saa helposti ja nopeasti vaihtelua tavallisten, perinteisten ruokien rinnalle. Usein se nykyisinkin on meillä perjantain päivällisruoka, jolloin tehdään jotain texmex-tyylistä.

Onko sinulla tällaisia toistuvia rutiinin rikkojia ruokailuissasi mukana?

 

🧡-terv. Marke

__________________

*Voita Ruokalahjakortti 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMET



KATEGORIAT