Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty *-merkillä
Kävin katsomassa * Finlandia Kirjan verkkokaupasta, löytyykö omasta lapsuudestani tuttuja ja rakkaita muistoja herättäviä kirjoja kuten Pauli on koditon, Ollin oppivuodet tai Tiina-kirjat verkkokaupan valikoimasta. Näitä löytyy edelleen myynnissä second handina useampia painosversioita. Kuviin valitsin niillä kansikuvilla olevat kirjat, jotka ovat itselleni jääneet muistiin. Olen lukenut näitä 60-luvun puolivälissä, koska aloitin koulun syksyllä -63 ja muistaakseni tällaiset kirjat olivat mieluisia 3.-4. luokilla ollessani – ehkä vielä oppikoulun ensimmäiselläkin. Oppikoulun 1. luokka vastasi silloin minulla nykyistä viidettä ala-asteen luokkaa. Oppikoulun aloitus vaihteli tuolloin niin, että neljänneltä ja viidenneltä yleensä pyrittiin oppikouluun ja oli mahdollista pyrkiä vielä kuudenneltakin luokalta.
Lukiessani Ollin oppivuodet ja Pauli on koditon kirjat aikoinaan, muistan miten paljon ne minun 10-vuotiaan tytön mieltäni koskettivat. Taisin muutaman kyyneleenkin tirauttaa myötätunnosta. Tiina-kirjat muistan taas jotenkin innostavina kirjoina ja luin nekin kaikki mitä käsiini sain. Toivon, että mahdollisimman moni nuori ja lapsi saisivat samanlaisen kipinän kuin itse aikoinaan sain. Lukeminen laajensi näköalaa ympäröivästä maailmasta ja antoi eväitä maailman kohtaamiseen. Aikuisena oman perheen perustamisen ja lasten syntymisen myötä lukemisharrastus on ollut vaihtelevaa. Toisinaan on kausia jolloin tulee luettua monta kirjaa peräjälkeen ja varsinkin silloin, kun löytyy joku mieluisa kirjasarja tai itselle uusi kirjailijatuttavuus. Viimeisin ihastukseni ovat olleet * Satu Rämön kirjat.
Luen myös paljon elämän filosofioista kertovia kirjoja. Tällä hetkellä yöpöydälläni ovat Caroline Myssin kirjoittamat * Sielun sopimus ja * Tie sisäiseen linnaan. Olen jo vuosia sitten nämä hankkinut ja taitavat molemmat olla enää vain second handina mahdollista hankkia. Nämä kirjat ovat niitä kirjoja, jotka eivät koskaan vanhene ja jotka voit aina lukea kerta toisensa jälkeen sekä löytää ihan uuden näkökulman näissä käsiteltäviin asioihin. Itse pidän tällaisia kirjoja ns. käsikirjoina, joita voin käyttää apuna oman itseni tutkimisessa. Ihminen kohtaa aika ajoin henkisiä ahdistuksen tunteita, jotka omalla kohdallani näen luonnollisiksi, elämään ja ihmisenä kasvamiseen liittyvinä asioina. Tuollaisissa elämän haasteellisissa tilanteissa on helpottavaa lukea jotain sellaista, joka tarjoaa vastauksia mieleen nouseviin kysymyksiin. Niiden kautta voi löytää mielenrauhaa ja uskoa elämän järjestyvän parhaalla mahdollisella tavalla. Näin asiat saavat rauhassa asettua ja omat voimavarat säästyvät elämää rakentaviin asioihin. Mielenkiinnosta asiaan selailin Finlandia Kirjan valikoimaa ja etsin * Marko Pogacnik: Sydämen evankelium – kirja, joka tässä ajassa kertoo hyvin mielenkiintoisista asioista tiedostavaksi ihmiseksi kasvamisesta.
Innostuttuani selaamaan kirjavalikoimaa, tuli mieleeni aina uusia kirjoja joita etsiä. Yksi rajatiedon kirjoihin lukeutuva löytöni oli * Alice A Bailey: Tutkimus valkoisesta magiasta, tai, oppilaan tie ja jopa tämä järkäle löytyy Finlandia Kirjan verkkokaupasta. Tämän kaltaisia harvinaisempiakin löytöjä on mahdollista tehdä. Tiedän, että nimenomaan tuota kirjaa moni aiheesta kiinnostunut on etsinyt sitä löytämättä. Itselläni tuo kirja on ollut yli kaksikymmentä vuotta ja se on paljon luettu ja moneen kertaan alleviivattu.
Vastaa