,

Hävikkiruokaa verkkokaupasta

Julkaisu sisältää mainoslinkkejä,  mainoslinkit merkitty *-merkillä

Olen tilannut  säännöllisesti jo muutamien vuosien ajan  hävikkiruokakauppojen valikoimista tuotteita. Pääasiassa olen tilannut elintarvikkeita, mutta olen myös hankkinut joitain kodintarvikkeita edullisista tarjouksista. Viimeksi olen tilannut *Matsmartin kautta ruokaa. Aika moni on ollut kiinnostunut siitä, miten tästä verkkokaupasta tilaaminen oikein tapahtuu, miten tilaus toimitetaan ja yleensäkin ihan käytännön toiminnasta tilausta tehdessä.  Moni myös miettii, että ovatko tuotteet vanhentuneita tai ihmettelee miksi ne olisivat hävikkiin menossa. Ajattelin, että voisin oman kokemukseni pohjalta vähän avata miten minä teen tilaukseni, mitä tuotteita tilaan ja muuta tähän ruoan hankinta tapaan liittyvää.

Ensimmäinen asia, mitä teen tilausta suunnitellessani

Katson omiin kaappeihini ja nimenomaan niihin kaappeihin, missä säilytän kuivia elintarvikkeita tai säilykkeitä. Tilaan yleensä sellaisia tuotteita tästä verkkokaupasta, joita avaamattomina voi säilyttää huoneenlämmössä. Jos minulla on puutteita näiden perustuotteiden osalta, kirjoitan ostoslistaani ne muistiin. Teen tilauksia 1-2 kuukauden välein. Nämä ruokatarvikkeet ovat täydennystä siihen mitä ostan normaalista ruokakaupastamme.

Menen verkkokaupan sivuille tarkistamaan mitä nyt on tarjolla

Verkkokaupan sivujen avautuessa tulee ensimmäisenä näkyviin erilaiset huipputarjoukset esim. superlöydöt,  miinus 70 % ja miinus 80% tarjoukset sekä päivän diili.  Nämä katson läpi, tarkistan mikä parasta ennen päiväys tuotteilla on ja jos se on nopeasti tulossa tai jo käsillä, niin mietin tuleeko tuotteet käytettyä heti vai jätänkö ostamatta. Näissä tarjouksissa on paljon herkkuja, joita meillä ei juuri syödä. Joskus voin ottaa jotain karkkeja, mutta en joka tilauskerta, vaikka juuri tämän julkaisuni kuvassa taitaa näkyä minun herkku ostoksetkin, mutta kuka voisi jättää ostamatta euron suklaata.

Verkkokaupan sivulla vasemmassa reunassa olevasta valikosta pääsen valitsemaani tuotekategoriaan. Ennen yksittäisten tuotteiden valintaa, katson vielä erikseen “Viimeisiä viedään” linkin alta löytyvät tuotteet – tässä näkyy kaikkiin tuotekategorioihin kuuluvia tuotteita. Sieltä voi tehdä löytöjä esim. alusvaatteita, lasten vaatteita, hygieniatuotteita ja sitten tietenkin elintarvikkeita. Bestsellerit linkki voi olla ihan hyödyllinen katsoa – itse en sitä juuri vilkuile, koska omat valintani ovat jonkin verran massasta poikkeavia. Näitä linkkejä suosittelen sinunkin katsomaan, koska sieltä voi olla helpompi löytää jotain sinulle mielenkiintoista.

Tässä yksi esimerkki siitä, millaisia tuotteita tilaan. Takana näkyy kasvisfondipullon hahmo.

Minua kiinnostaa eniten “Ruokakomero” -linkki ja sen alta löytyvät tuotteet. Koska käytän paljon myös S-kaupan verkkokauppatilausta ruuan hankinnassa, niin tässä kohtaa avaan usein myös S-verkkokaupan sivun selaimelleni auki . Minä nimittäin teen hintavertailua siitä, mitä kannattaa tilata hävikin estämiseksi ja mitä  S-kaupasta. Kaikki ei ole edullisinta ostaa hävikkiruokakaupan kautta, mutta siellä on paljon myös hyvin edullisia tuotteita. Hävikkiruokakaupassa asioidessa on myös hyvä muistaa, että siellä on valikoimassa aina sellaisia tuote-eriä, jotka ovat jostain syystä vaarassa joutua hävikiksi ja siksi niitä on meille kuluttajille tarjolla edullisemmin. Näitä syitä voivat olla mm. pakkausvirheet, liian suuri tuotantoerä (voi tapahtua inhimillisistä syistä, jossain kohtaa prosessia on tullut näppäilyvirhe) tai sitten esim. lähestyvä parasta ennen päivämäärä.  Eniten olen törmännyt ilmeisesti pakkausten vuoksi tavaroiden päätymiseen hävikkiuhan alle. Pakkauksien liimaukset voivat olla tiukkoja tai tekstityksistä puuttuu esim. suomenkielinen teksti. Virheet ovat monesti niin pieniä, että ne saattavat jäädä huomaamatta kokonaan.

Tämänkin tilaukseni yksi tärkeimmistä tuotteista olivat erilaiset pastat sekä tortillat. Kookosmaidot olivat tuolloin supertarjouksessa, samoin tuo myslipaketti taisi olla ihan eurolla tai sinne päin.

Matsmartilta tilaan yleensä aina pastoja. Mielestäni heidän * oman tuotemerkkinsä Saved by Motatoes tuotteet ovat hyviä.  Huomion arvoista on, että nämä tuotteet valmistetaan hävikiltä pelastetuista ainesosista. Esimerkiksi mainitsemieni pastojen kohdalla käytetään spagetin valmistuksessa jääviä pieniä pätkiä  fusillin valmistamiseen. Nämä tuotetarinat löytyvät *Matsmartin sivulta. Tilaan myös erilaisia maustekastikkeita, majoneeseja ja salaatinkastikkeita aina sen mukaan miten niitä on valikoimassa ja onko tarjoushinnat mielestäni hyviä.  Erilaisia kuivattuja papuja tilaan ja välillä myös kypsiä papuja tölkissä. Kookosmaitoa ja -kermaa on usein tarjouksessa ja sitä on sitten myös minun verkkokauppa ostoskorissani. Ketsuppeja, sinappia ja purkkihernekeittoa olen usein onnistunut saamaan edullisesti. Kahvitarjoukset katson aina ja tilaan, jos on minulle mieleistä kahvia.

Moni tuttavani on kummastellut näitä tilauksiani niistä kuullessaan. Minulle sanotaan, että ei voi mennä katselemaan verkkokauppaan, koska tulee pian ostettua turhaan herkkuja. Usein huomaan näistä puheista, että ihmiset eivät ole nähneet tämän kaupan tarjonnan laajuutta.  Katsoessani omia tekemiäni tilauksia en minä niissä näe montakaan ns. herkkua vaan ruokaa, joka ehkä osittain poikkeaa käyttämäni marketin valikoimista.  Se on minusta vain hyvä asia, koska silloin meidän ruokamme monipuolistuu ja totumme myös vähän erilaisiin ruokalajeihin.  Suurin osa tuotteista kuitenkin on ihan tuttuja tuotemerkkejä ja tavallista ruokaa.  Kaavoihin kangistuminen on niin helppoa, että moni meistä ei uskalla edes tutustua itselleen uusiin asioihin. Lähestulkoon joka tilauksessani tulee jotain tex mex -tuotteita, kuten tortillat ja niiden lisukkeet. Tortillat ovat tosi kätevä hätävara olla aina kaapissa. Ruoanlaitto laiskuuden iskiessä on hyvä olla kaapissa jotain, mistä saa helposti ruokaa pöytään.

Kerättyäni ostoskorini  täyteen siirryn kassalle. Teen aina vähintään sen suuruisen tilauksen, että se tulee toimituskuluitta. Toimituskuluvapaasti saa tilattua tilatessaan vähintään 60 eurolla. Kassalla täytetään normaalin verkkokauppakäytännön mukaisesti omat tiedot ja valitaan maksutapa. Matsmartin verkkokaupassa on käytössä kaikki yleisimmät maksuvaihtoehdot. Tilauksen jälkeen tulee nopeasti tilausvahvistus sähköpostiin ja sen jälkeen tulee ilmoitus, kun tilaus on käsitelty. Tilauksen seurantakoodin avulla on helppo seurata ja arvioida milloin tilaus on noudettavissa omasta noutopisteestä, joka valitaan tilauksen viimeistely vaiheessa.

Tilaus on sitten lähtenyt käsittelyyn ja minä voin alkaa odottelemaan pakettiani. Toimitusaika on 3-6 arkipäivään.

*

* Säästä SweepBankin määräaikaistilille ja nauti huikeaa jopa 4% vuosikorkoa


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

MINÄ

Olen 60plus bloggaaja ja ahkera somen käyttäjä. Olen innokas tiktokkaaja, Instagramin käyttäjä ja Facebookista minut löydät myös. Pinterestin käyttöä opettelen. Tämä blogini tarjoaa mahdollisuuden tarinoida sanallisesti elämääni rikastuttavista asioista.

SOMETKATEGORIAT